Ολυμπιακός: Πήγε να το πάρει και θα το φέρει

Η μεγάλη στιγμή έφτασε λοιπόν. Μέσα σε 40 λεπτά (εφόσον δεν χρειαστεί έξτρα χρόνος) ο Ολυμπιακός καλείται να εξαργυρώσει τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία και να κατακτήσει το ακριβοθώρητο τρόπαιο για τέταρτη φορά στην Ιστορία του. Και να σπάσει την… κατάρα των τελευταίων χρόνων που δεν θέλει την πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου να παίρνει το κύπελλο.

Ολυμπιακός: Πήγε να το πάρει και θα το φέρει

Άγχος υπάρχει. Θα ήταν ψεύτης όποιος έλεγε το αντίθετο. Εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός, πρέπει να το πάρει. Σε τέτοια παιχνίδια η ψυχολογική προετοιμασία είναι το παν. Πνευματικά οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι έτοιμοι και να μπουν στο παιχνίδι ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να… χαλάσει το μυαλό των παικτών του Μπαρτζώκα. Είναι… μανούλα σε κάτι τέτοια. Το είδαμε όλοι στη σειρά με την Παρτιζάν, όπου οι Μαδριλένοι κατόρθωσαν να επιστρέψουν από την… κόλαση.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της Ρεάλ. Και να δείξει πως είναι αυτός το αφεντικό. Καλό θα ήταν αυτό να γίνει από το ξεκίνημα, αν και η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει ότι της αρέσουν τα δύσκολα, οι ανατροπές. Λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση. Όπως δηλαδή συνέβη με τη Μονακό.

Επειδή όμως μιλάμε για έναν τελικό, καλύτερα θα ήταν να μη ρισκάρει ο Ολυμπιακός, να μην παίξει με τη φωτιά. Να μπει αποφασισμένος και δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο, ώστε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλά και την ψυχολογία που είναι ζητούμενο.

Ολυμπιακός και Ρεάλ θα παλέψουν μεταξύ τους για το βαρύτιμο τρόπαιο για τέταρτη φορά. Τις δύο νικήτρια ήταν η «βασίλισσα» και τη μία οι Πειραιώτες. Η Ρεάλ είχε θριαμβεύσει το 1995 στη Σαραγόσα και είκοσι χρόνια μετά, το 2015 στη Μαδρίτη, ενώ ο Ολυμπιακός το 2013 στο Λονδίνο.

Διαπιστώνουμε ότι η Ρεάλ είχε κυριαρχήσει όταν έπαιζε εντός έδρας. Όταν όμως ο αγώνας έγινε αλλού, με την εξέδρα να είναι ερυθρόλευκη, νικητής ήταν ο Ολυμπιακός. Όπως δηλαδή θα συμβεί και απόψε, με τη «Zalgirio Arena» να είναι στα κατακόκκινα.

Η μάχη της εξέδρας είναι κερδισμένη από τώρα, θα έχει την ψυχολογική ώθηση η ομάδα του Μπαρτζώκα, αλλά δεν σημαίνει και τα πάντα. Πολλές φορές αυτό το πλεονέκτημα γυρνάει μπούμερανγκ.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό είναι απλά. Να μην επηρεαστεί από το όλο κλίμα και να μην παρασυρθεί στη γενικότερη ευφορία του κόσμου, ότι το έχει ήδη πάρει. Είναι βέβαιο ότι θα την πατήσει τότε.

Η Ρεάλ δεν αστειεύεται, έχει ίσως την πιο «βαριά» φανέλα στο μπάσκετ της Ευρώπης. Είναι η πολυνίκης του θεσμού, μην το ξεχνάμε, με 10 κύπελλα στην πλούσια τροπαιοθήκη της. Γι’ αυτό και εμείς, σε αντίθεση με τους περισσότερους, θέλαμε τη… λούζερ Μπαρτσελόνα στον τελικό.

Το φετινό πεπρωμένο του Ολυμπιακού όμως είναι να το πάρει. Και είμαστε βέβαιοι ότι τα παλικάρια του Θρύλου δεν θα λακίσουν στο μεγαλύτερο ματς της χρονιάς. Πήγαν στο Κάουνας να το πάρουν και είναι έτοιμοι να… πεθάνουν στο παρκέ για να τα καταφέρουν.

Και να έχουν στο μυαλό τους αυτό: ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι για πάντα στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού.

ΥΓ.: Για τον Βεζένκοφ κατά πάσα πιθανότητα η αποψινή θα είναι η τελευταία του ευρωπαϊκή παράσταση. Και θέλει να πάει στο ΝΒΑ ως πρωταθλητής, όπως είχε κάνει ο Ντόντσιτς με τη Ρεάλ το 2018.