Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Ώρα κούπας!

Ο Ολυμπιακός απόψε (20.00, NS Prime) κόντρα στη Ρεάλ έχει ραντεβού με την Ιστορία. Στόχος το τέταρτο ευρωπαϊκό

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Ώρα κούπας!

Ο Ολυμπιακός πάλευε όλη τη σεζόν για αυτήν τη στιγμή και πλέον έφτασε. Οι Πειραιώτες απόψε στο Κάουνας θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον 9ο τελικό της Ιστορίας τους, διεκδικώντας το 4ο τρόπαιό τους στον θεσμό. Ιστορικά, αυτή θα είναι η 4η φορά που οι δύο σύλλογοι θα κοντραριστούν σε τελικό φάιναλ φορ, καθώς προηγήθηκαν εκείνοι του 1995, του 2013 και του 2015.

Οι «ερυθρόλευκοι» τούς νίκησαν μία φορά, το 2013 στο Λονδίνο, έχοντας προπονητή (και πάλι) τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου να συνεχίζουν από τότε. Έχουν και οι Ισπανοί γνώριμα πρόσωπα από τότε, με τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Γιουλ να συνεχίζουν οδεύοντας στη δύση της καριέρας τους. Η προϊστορία και το παρελθόν δεν παίζουν τόσο ρόλο όμως όσο το σήμερα, το παρόν.

Σλούκας και Βεζένκοφ ξέρουν να πληγώνουν τη Ρεάλ

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι και δεν αντιμετωπίζουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο ματς. Γνωρίζουν καλά τον αντίπαλό τους, καθώς ας μην ξεχνάμε πως τον αντιμετώπισαν και κυρίως τον νίκησαν δύο φορές φέτος. Επικράτησαν μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα (87-89) χάρη στο νικητήριο σουτ του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή (νικώντας στον αέρα τον Έντι Ταβάρες), έχοντας κορυφαίο τον αριστερόχειρα γκαρντ (14 πόντοι, 7 ασίστ), αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ (23 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Ακολούθως νίκησαν και στο ΣΕΦ με σκορ 73-60, κρατώντας σε χαμηλό σκορ τους Ισπανούς, παίζοντας τρομερή άμυνα. Είχαν πρωταγωνιστές και πάλι τους Κώστα Σλούκα (11 πόντοι, 6 ασίστ) και Σάσα Βεζένκοφ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), αλλά και τον Τόμας Ουόκαπ (18 πόντοι) αυτήν τη φορά. Ένα δείγμα πως το δίδυμο Σλούκα - Βεζένκοφ έχει τον τρόπο του να πληγώνει τη «βασίλισσα», αλλά και γεγονός πως η Ρεάλ δεν έχει βρει τρόπο να περιορίζει το παιχνίδι τους. Είναι σίγουρο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ποντάρει πολλά (και) σε εκείνους στο ματς.