Παπανικολάου και Σλούκας: To Final Four των «μικρών» του Ολυμπιακού που «μεγάλωσαν»

Στα 23 τους είχαν ενεργό ρόλο στις Ευρωλίγκες του 2012 και του 2013 - Δέκα χρόνια μετά είναι οι ηγέτες της ομάδας του Ολυμπιακού στο Final Four στο Κάουνας. 

Παπανικολάου και Σλούκας: To Final Four των «μικρών» του Ολυμπιακού που «μεγάλωσαν»

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε πέρυσι από την αγωνιστική δράση και επίσημα η σκυτάλη από τους Σπανούλη-Πρίντεζη έχει περάσει στους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα. Δύο παίκτες που βρίσκονται σχεδόν... μία αθλητική ζωή στον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Σλούκας ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2008, αποχώρησε το 2015 και επέστρεψε το 2020. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε μεταγραφή στους «ερυθρόλευκους» το 2009, αποχώρησε το 2013 και επέστρεψε το 2016, για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα. Αμφότεροι, μάλιστα, πέρα από το γεγονός πως απέρριψαν δύο και τρεις φορές στο παρελθόν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, έκαναν και προσωπικές θυσίες, αλλά και προσπάθειες, για να έρθουν πίσω στον Ολυμπιακό. Την «οικογένειά μας» όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

Πλέον, στα 33 τους χρόνια είναι οι δύο αρχηγοί της ομάδας, αλλά και οι πιο έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού από θέμα εμπειρίας σε φάιναλ φορ. Έχουν κατακτήσει το τρόπαιο το 2012 και το 2013, έχοντας και οι δύο ενεργό ρόλο, ενώ από μία φορά ο καθένας έπαιξαν στον τελικό του 2015 (Σλούκας) και το 2017 (Παπανικολάου). Αμφότεροι έχουν πάρει αρκετά ζεστά τον ρόλο του αρχηγού. Μιλούν στους παίκτες, τους συμβουλεύουν και έχουν μεγάλο κίνητρο να κατακτήσουν και αυτό το τρόπαιο. Υπάρχει και μεγάλος σεβασμός προς τα πρόσωπά τους από τους υπόλοιπους παίκτες.

Αίσθησή μας πως αμφότεροι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ποντάρει στην εμπειρία, στην ποιότητά τους αλλά και στη «δίψα» τους για διάκριση. Φάνηκε και από το ρεσιτάλ που έδωσε ο καθένας στο 5ο και κρίσιμο ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ.

Ο Κώστας Σλούκας έδειξε τον ηγετικό του χαρακτήρα και μέτρησε 22 πόντους (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και 6 ασίστ αγωνιζόμενος για 28 λεπτά, ενώ ο τρομερός Κώστας Παπανικολάου σημείωσε εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους (5/5 δίποντα) και 11 ριμπάουντ, «εξαφανίζοντας» με τις αμυντικές του αρετές τους δραστήριους Ντεσόν Πιέρ και Νάιτζελ Χέιζ.