Ολυμπιακός: Με αυτοπεποίθηση στο Κάουνας για την 4η Κούπα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΚΑΟΥΝΑΣ: Mε περίσσια αυτοπεποίθηση για το τρόπαιο και δίχως πίεση παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός στο Κάουνας - Έφτασε η ώρα για το 4ο ευρωπαϊκό στο 12ο Final Four της ιστορίας του. 

Ολυμπιακός: Με αυτοπεποίθηση στο Κάουνας για την 4η Κούπα

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται στο Κάουνας. Στη λεγόμενη... χώρα του μπάσκετ. Η πτήση τσάρτερ αναχώρησε από την Αθήνα στις 16:30 και γύρω στις 20:00 προσγειώθηκε στη Λιθουανία. Ο καιρός θύμισε φθινόπωρο. Βροχερός, έχει ψύχρα, αέρα και δεν θύμιζε με τίποτα μήνα Μάη. Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο, όχι μόνο από την ομάδα και τους δημοσιογράφους, αλλά και από αρκετούς φίλους και συγγενείς των αθλητών, οι οποίοι και ακολούθησαν τους «ερυθρόλευκους» στο Κάουνας. Γενικότερα οι παίκτες ήθελαν μαζί τους όλα τα μέλη της οικογένειάς τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Λέτε να είναι επειδή υπάρχει μεγάλη σιγουριά για κάτι καλό στο τέλος; Αυτό θα φανεί στην πράξη. Με την προσγείωση του αεροπλάνου άπαντες χειροκρότησαν και παράλληλα ορισμένοι φώναξαν «άντε, πάμε για την κούπα».

Ο πιλότος της πτήσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του Ολυμπιακού και εξέφρασε την επιθυμία του το αεροπλάνο να επιστρέψει (τη Δευτέρα) στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές του και το Κύπελλο της Ευρωλίγκας. Ευχή όλων να γίνει πράξη αυτό, 10 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Λονδίνου. Από εκείνη την ομάδα συνεχίζουν ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας και οι αρχηγοί πλέον Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας. Τότε ήταν νέα παιδιά, μόλις 23 ετών, πλέον βαδίζουν στα 33 τους χρόνια, αλλά παραμένουν σε ακμαιότατη κατάσταση. Η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη.

Το 12ο Final Four της ιστορίας του

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο 12ο Final Four της Ιστορίας τους. Έχουν κατακτήσει το τρόπαιο 3 φορές (1997, 2012, 2013) και συνολικά 8 φορές έλαβαν μέρος σε τελικό της διοργάνωσης. Το ξέρετε πως είναι η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς Final Four, αλλά και η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στην τελική φάση της διοργάνωσης; Έχει όμως κατακτήσει το τρόπαιο μόλις 3 φορές. Αυτό είναι κάτι που συζητήθηκε τις τελευταίες ώρες. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ένας «γίγαντας» της Ευρωλίγκας και θέλουν να τονώσουν αλλά και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το πρεστίζ τους, κατακτώντας το 4ο Πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας τους. «Το αξίζουμε, πάμε να το πάρουμε», έλεγε μέλος της αποστολής. Γενικότερα το κλίμα που μπορούμε να σας μεταφέρουμε από το Κάουνας είναι πως υπάρχουν καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Στην Πόλη υπήρχε πίεση, στο Κάουνας όχι

Επειδή ταξιδέψαμε μαζί με τον Ολυμπιακό και στην Κωνσταντινούπολη, για τη σειρά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, εκεί υπήρχαν πίεση και άγχος. «Έπρεπε» η ομάδα να περάσει στο Final Four, επιβαλλόταν να κάνει το «μπρέικ». Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν έχουν τον ρόλο του φαβορί, καθώς τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Στα βλέμματα και στις εκφράσεις των παικτών υπήρχαν ηρεμία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Μία νοοτροπία «πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε όλη τη χρονιά και θα τα καταφέρουμε». Φαινόταν στις δηλώσεις των παικτών αλλά και του προπονητή, Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος επεσήμανε «είμαστε έτοιμοι στο 100%». Η ομάδα προετοιμάστηκε καλά όλη τη σεζόν για αυτήν τη στιγμή, για αυτήν τη φάση της διοργάνωσης. Αυτό που βλέπουμε επίσης είναι πως ο τρόπος που γύρισε ο Ολυμπιακός τη σειρά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε τόνωσε το ηθικό των «ερυθρολεύκων», την αυτοπεποίθησή τους και ενίσχυσε την πίστη στο σύνολο πως φέτος μπορούν να καταφέρουν κάτι σπουδαίο, κάτι που θα μνημονεύεται για τα επόμενα χρόνια.

Το 8ο Final Four με Αγγελόπουλους

Την αποστολή του Ολυμπιακού ακολούθησε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος. Ταξίδεψε μόνος του, χωρίς τον αδερφό του, αλλά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναμένεται να έρθει σήμερα στο Κάουνας. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στη διάρκεια του ταξιδιού. Έδειχνε να απολαμβάνει το γεγονός πως η ομάδα του προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά σε Final Four. Αυτό μάλιστα θα είναι το 8ο (2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017, 2022, 2023) για την οικογένεια Αγγελόπουλου, δείγμα της τεράστιας προσφοράς τους στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.