Ολυμπιακός: Έχει όλα τα καλά στοιχεία για να το σηκώσει στο Κάουνας

Έχει τον κορυφαίο προπονητή, τον καλύτερο παίκτη, αλλά και μία ομάδα που έχει παίξει το καλύτερο και πιο θελκτικό μπάσκετ στην Ευρώπη - Φέτος είναι η ώρα του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Έχει όλα τα καλά στοιχεία για να το σηκώσει στο Κάουνας

Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε στο Κάουνας με απευθείας πτήση τσάρτερ. Οι Πειραιώτες θα ξεκουραστούν και την επόμενη μέρα θα κάνουν προπόνηση. Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, η βράβευση για τους παίκτες που διακρίθηκαν φέτος στην Ευρωλίγκα (Μπαρτζώκας το βραβείο του κορυφαίου κόουτς και Βεζένκοφ για πεντάδα και πιθανότατα για τον τίτλο του MVP) και την Παρασκευή το απόγευμα (18:00) είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός ανάμεσα στους Πειραιώτες και την ομάδα της Μονακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και θα παρουσιαστούν πανέτοιμοι κόντρα στους Μονεγάσκους. Είναι υγιείς, πλήρεις, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ξέρουν καλά τον αντίπαλό τους και θα επιδιώξουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό. O Oλυμπιακός ταξίδεψε στο Κάουνας με ηρεμία, δίχως πίεση και άγχος. Βέβαια, λόγω πως η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, σημειώνοντας μεγάλες νίκες και πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις, έχει τον τίτλο του φαβορί στο τουρνουά. Έτσι τουλάχιστον αντιμετωπίζουν οι Λιθουανοί τον Ολυμπιακό, σχολιάζοντας πως η πρόκληση που έχει η ομάδα του Πειραιά είναι να αντεπεξέλθει έχοντας τον ρόλο του φαβορί.

Είναι ή δεν είναι φαβορί το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, το σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν Κάουνας με έναν στόχο. Να φέρουν στο μεγάλο λιμάνι την κούπα της Ευρωλίγκας, το οποίο και θα είναι το τέταρτο πρωτάθλημα Ευρώπης στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου. Δεν το κρύβουν, δεν φοβούνται να το πουν και, κυρίως, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους πως μπορούν να τα καταφέρουν. Αρκεί να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν.

Άλλωστε, έχουν όλα τα καλά στοιχεία για να τα καταφέρουν. Ο Ολυμπιακός φέτος τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο, έπαιξε ένα θελκτικό και ομαδικό μπάσκετ και έχει την καλύτερη ομάδα (κατά γενική ομολογία), η οποία συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι της. Στο ρόστερ του έχει τη χαρά να διαθέτει τον κορυφαίο προπονητή της σεζόν (Γιώργο Μπαρτζώκα), τον καλύτερο μπασκετμπολίστα αλλά και κορυφαίο σκόρερ για τη φετινή χρονιά στη διοργάνωση (Σάσα Βεζένκοφ), τον ενδεχομένως κορυφαίο κόμπο-γκαρντ του φάιναλ φορ με έφεση σε σκορ και δημιουργία (Κώστας Σλούκας), τον δεύτερο καλύτερο αμυντικό της χρονιάς (Τόμας Ουόκαπ), έναν από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη (Μουσταφά Φαλ), τον καλύτερο έκτο παίκτη στο πρωτάθλημα (Σακίλ Μακ Κίσικ), αλλά και έναν πρωτοκλασάτο αρχηγό (Κώστας Παπανικολάου), ο οποίος έχει φάει το φάιναλ φορ με το... κουτάλι.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει δυναμική ως σύνολο, αλλά και ποιότητα σε μονάδες, με βάθος στον πάγκο. Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, η ομάδα πάει στο Κάουνας κατέχοντας όλα τα καλά και απαραίτητα στοιχεία, ώστε να πετύχει στη λιθουανική πόλη ό,τι δεν μπόρεσε στο Βελιγράδι. Φέτος, η ομάδα είναι πιο έμπειρη, αλλά και ακόμη πιο δεμένη σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, αλλά και μία ισχυρή πίστη πως η ομάδα μπορεί να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο. Αυτό είναι το κλίμα, αυτό σας μεταφέρουμε.