Το πήγε ξανά μέχρι τέλους και δικαιώθηκε

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των play off για να αποκλείσει τη Φενέρμπαχτσε και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει του final four. 

Το πήγε ξανά μέχρι τέλους και δικαιώθηκε

Όταν η Φενέρμπαχτσε έκανε το μπρέικ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό, ορισμένοι πίστεψαν πως oι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πάρουν την πρόκριση στο final four.

Βλέπετε θεώρησαν πως δεν γίνεται οι Πειραιώτες κάθε φορά που έχουν το πλεονέκτημα της έδρας να δέχονται μπρέικ και στη συνέχεια να πράττουν το ίδιο στην έδρα του αντιπάλου.

Φέτος όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν ακριβώς όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τότε που ο Ολυμπιακός βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο από την Εφές και άλλη μία την περασμένη σεζόν κόντρα στη Μονακό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν στο δρόμο τους μία πολύ ταλαντούχα ομάδα, η οποία για πολλούς ήταν ένα από τα φαβορί για να βρεθεί στο Κάουνας.

Η Φενέρμπαχτσε αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον Ολυμπιακό και ήταν σίγουρο πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της απέναντι στους πρωτοπόρους της κανονικής περιόδου. Άλλωστε μέχρι και το τέλος της regular season βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός play off, οπότε ήταν αναμενόμενο να βγάλει αντίδραση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο αμυντικό πλάνο των Τούρκων, αφού δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις επιθετικές του αρετές, κυρίως στο ανοικτό γήπεδο. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες απέδειξαν γιατί δικαίως τερμάτισαν στην κορυφή της πρώτης φάσης του θεσμού.

Χωρίς να πιάσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, κατάφεραν να πάρουν τη μία νίκη (τουλάχιστον) που έψαχναν για να παίξουν τα ρέστα τους στο ΣΕΦ. Στο απόρθητο κάστρο του ο Ολυμπιακός με τη συμπαράσταση του κόσμου δεν άφησε άλλα περιθώρια στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ακόμα και όταν οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άμεσα την απάντηση. Με μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα έτρεξαν ένα σερί 15-0 και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά.

Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έσπασε τον τσαμπουκά της Φενέρμπαχτσε και την ανάγκασε μετά να ελπίζει με τα τρίποντα του διαστημικού Γκούντουριτς. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν συγκεντρωμένοι και δεν έδειξαν σημάδια χαλάρωσης ακόμα και όταν είχαν διψήφια διαφορά.

Έχοντας «σύμμαχο» και τον ενθουσιασμό της κερκίδας ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση ξανά στο πέμπτο παιχνίδι. Η φετινή παρουσία της ομάδας του Πειραιά στο final four αξίζει πολλών συγχαρητηρίων.

Όχι μόνο επειδή έγινε η μοναδική ομάδα της Ελλάδας που το καταφέρνει για δωδέκατη χρονιά, αλλά κυρίως γιατί με τις εμφανίσεις της «χορταίνει» το μάτι του κάθε θεατή. Η δουλειά του κόουτς Μπαρτζώκα και των συνεργατών του φάνηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι και πλέον άπαντες στο μεγάλο λιμάνι προετοιμάζονται για τον επόμενο «τελικό» που θα τους φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του 4ου ευρωπαϊκού.