Ολυμπιακός: Στα δύσκολα είναι πάντα παρών

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεμπερδεύει από χθες, αλλά τα δύσκολα του αρέσουν και την Τρίτη, στο κάστρο του στο ΣΕΦ, θα πάρει την πρόκριση

Ολυμπιακός: Στα δύσκολα είναι πάντα παρών

Το ΣΕΦ είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξεμπερδεύει από χθες η ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπορούσε πάλι να φύγει νικητής από την έδρα της Φενέρ και να βρίσκεται από τώρα στο φάιναλ φορ, όμως δεν τα κατάφερε. Και μπορούσε να φύγει με το «διπλό», παρόλο που δεν τράβηξαν οι Βεζένκοφ, Σλούκας, Ουόκαπ και Παπανικολάου (πραγματικά δεν θυμόμαστε ένα παιχνίδι που να είναι και οι τέσσερις άσχημοι). Ο Μακ Κίσικ ήταν ηρωικός, καλοί και οι Φαλ, Κάνααν, όμως δεν αρκούσαν. Ούτε η Φενέρ ήταν καλή και στηρίχθηκε στα μακρινά σουτ των Χέις-Ντέιβις, Πιέρ, Ντόρσεϊ, όπως και στη δυνατή της άμυνα. Οι λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι και ήταν αυτές με τους Τούρκους.

Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν και την Τρίτη θα ξέρουμε ποια ομάδα θα τσεκάρει το «εισιτήριο» για το Κάουνας. Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της έδρας και δεν πρέπει να το χαραμίσει. Για αυτό άλλωστε πάλεψε όλη τη χρονιά. Και τώρα πρέπει να το αξιοποιήσει.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να στηρίξει την ομάδα από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μην υπάρξει η παραμικρή γκρίνια, ακόμη κι αν κάποια στιγμή στραβώσει το ματς. Μόνο φωνή και εμψύχωση, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και η πρόκριση θα έρθει.

Ο Ολυμπιακός στα δύσκολα είναι πάντα «παρών», δεν σκοπεύει να λείπει από το Κάουνας. Και δεν μπορεί πάλι να είναι σε τόσο άσχημη βραδιά οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του. Όλοι άλλωστε το θέλουν τόσο πολύ να είναι σ’ αυτό το φάιναλ φορ. Και ο Μπαρτζώκας χθες κατέφυγε σε πράγματα που δεν συνηθίζει (όπως η χρησιμοποίηση του Κάνααν στο τελευταίο δεκάλεπτο), ετοιμάζεται κι αυτός για την τελική του μάχη με τον Ιτούδη.

Σε μια ζαριά η πρόκριση, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία και θα είναι.