Μποζίκας: «Δείξαμε εμπειρία και ενότητα - Ο Σλούκας μας κράτησε στο παιχνίδι»

Ο Γιώργος Μποζίκας έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε ενώ αναφέρθηκε στους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν.

Μποζίκας: «Δείξαμε εμπειρία και ενότητα - Ο Σλούκας μας κράτησε στο παιχνίδι»

Για την επίδραση που είχε ο Κώστας Σλούκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην νίκη επί της Φενέρμπαχτσε μίλησε ο Γιώργος Μποζίκας ο οποίος αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έδειξαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας για να πάρουν την νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μποζίκας:

«Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι για τους παίκτες μας. Κερδίσαμε χάρη στην ποιότητα που έχουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Μας έδωσε τεράστια ώθηση ο Σλούκας, μας κράτησε στο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το βιογραφικό του και τι έχει πετύχει στην καριέρα του, έχοντας ζήσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Κάναμε ένα φθηνό λάθος στο τέλος και θα ήταν κρίμα να χάσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Χωρίς τον Σλούκα είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία. Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε όσο πιο αργά γίνόταν στο τρίτο δεκάλεπτο, για να είναι πιο φρέσκος στο τέλος. Η πίεση και η ένταση ήταν μεγάλη. Δείξαμε εμπειρία, ενότητα και είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις ομάδες. Πολλά γράφτηκαν μετά την ήττα μας στο ΣΕΦ. Γενικά η παρουσία μας δείχνει ότι έχουμε μια σταθερότητα και γερές βάσεις και αυτές μας κράτησαν εδώ πέρα. Έχουμε υπερβάλλει εαυτόν όλοι στην ομάδα».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Είναι ψυχολογικό άθλημα το μπάσκετ. Αλλάζουν εύκολα τα συναισθήματα. Όποιος αντέξει τα περισσότερα χτυπήματα θα αντέξει. Περιμένουμε το ίδιο σκληρό παιχνίδι και δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στη Φενέρ να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει».