Ολυμπιακός: Όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στα playoffs

Τέσσερις είναι οι φορές που ο Ολυμπιακός στη σύγχρονη μορφή της EuroLeague δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 ενώ είχε το πλεονέκτημα έδρας - Η Σιένα, η Εφές, η Ζαλγκίρις και η Μονακό. 

Ολυμπιακός: Όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στα playoffs

Στη σύγχρονη μορφή της EuroLeague, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί το break από αντίπαλο, έχοντας εκείνος το πλεονέκτημα έδρας, τέσσερις φορές. Η πρώτη φορά συνέβη το 2011 από τη Σιένα. Οι Πειραιώτες στο τέλος γνώρισαν τον αποκλεισμό (1-3), αν και είχαν προηγηθεί στη σειρά με 1-0.

Το 2017, ο Ολυμπιακός δέχτηκε το break από την Αναντολού Εφές στον δεύτερο ματς, αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση με 3-2 νίκες. Στο ματς ζωής ή θανάτου, έκαναν το break στο 4ο ματς της σειράς και ακολούθως πήραν την πρόκριση στο Final-Four.

Το 2018, ο Ολυμπιακός δέχτηκε το break από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, έφερε τη σειρά στο 1-1 στο Φάληρο, αλλά ακολούθως στο Κάουνας, όντας και λαβωμένος από τους τραυματισμούς γνώρισε τον αποκλεισμό (1-3).

Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πέρσι. Η Μονακό έκανε το 1-1 στη σειρά, κάνοντας το break στο δεύτερο ματς. Οι Πειραιώτες, όμως, πήραν το «διπλό» στο τρίτο ματς. Στο πέμπτο ματς της σειράς στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη πρόκριση για το Final-Four.

2011 με Σιένα

2017 με Εφές

2018 με Ζαλγκίρις

2022 με Μονακό