Δύο αγωνιστικές και πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα

Μια ποινή και ένα πρόστιμο επιβλήθηκαν από την Euroleague στον Παναθηναϊκό, που παραβίασε το Financial Fair Play. 

Δύο αγωνιστικές και πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα

Την Παρτιζάν στο Βελιγράδι αντιμετωπίζει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Παναθηναϊκός αλλά και με νίκη δύσκολα θα αλλάξει τη θέση του.

Και αυτό διότι η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με δύο αγωνιστικές και πρόστιμο. Η Ευρωλίγκα και οι «πράσινοι» έφτασαν σε συμφωνία - διακανονισμό μετά την παραβίαση του Financial Fair Play και στην ελληνική ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς και αφαίρεση δύο νικών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Επί της ουσίας, αυτή η αφαίρεση των δύο νικών δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη βαθμολογία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήταν 16οι με ρεκόρ 11-22 και υποχώρησαν στην 17η θέση με ρεκόρ 9-24, χωρίς να αλλάξει κάτι... δραματικά στην ούτως ή άλλως πολύ κακή σεζόν τους.

Ύστερα από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια έκανε υπέρβαση της μετοχικής του συνεισφοράς, δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε από τη «τσέπη» του περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί, πάντα σε αναλογία με το συνολικό μπάτζετ του συλλόγου.