Η παρέα της καρδιάς μας

Ό,τι και να συμβεί στη συνέχεια της Euroleague, η φετινή ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες και στις καρδιές όλων των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Η παρέα της καρδιάς μας

«Νά τοι οι πρώτοι σε όλοι την Ευρώπη»; Λίγο νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια, καθώς η Ιστορία της Euroleague κάθε χρονιά γράφεται στο Final Four. Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να υποβαθμιστεί το μοναδικό επίτευγμα του φετινού Ολυμπιακού: Η πρωτιά στην κανονική περίοδο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν ελληνική ομάδα.

Για εμάς, πάντως, είναι ακόμα πιο σημαντικός ο τρόπος που ήρθε αυτό το μοναδικό επίτευγμα και όχι το γεγονός αυτό καθαυτό. Άλλωστε και δεύτερος ή και τρίτος να τερμάτιζε ο Ολυμπιακός, δεν θα έλεγε κανείς τίποτα και δικαίως. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι αυτή η πρωτιά ήρθε μέσα από σύγχρονο, ελκυστικό και βασικά... εκπληκτικό κατά διαστήματα μπάσκετ που έπαιξε αυτό το υπέροχο οικοδόμημα του Γιώργου Μπαρτζώκα και των αδελφών Αγγελόπουλων.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, όμως, σε αυτό εδώ το κείμενο θα σταθούμε περισσότερο στον συναισθηματικό τομέα. Στο απίστευτο δέσιμο που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα με τον κόσμο της και στα συναισθήματα που του προκαλεί. Και αυτός κατά την ταπεινή μας άποψη είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα, η ομάδα της τελευταίας διετίας για να είμαστε πιο ακριβείς, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες και στις καρδιές των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Με επικεφαλής φυσικά τον τιμονιέρη Γιώργο Μπαρτζώκα, οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ ένας προς ένας και όλοι μαζί, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μας θύμισαν ξανά την έννοια της παρέας. Μιας μπασκετικής παρέας που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάθε φορά που είναι μαζί στα αποδυτήρια και στο παρκέ φέρνουν πλατιά χαμόγελα στα χείλη των Ολυμπιακών και τους κάνουν να φουσκώνουν με περηφάνεια.

Πόσες φορές θυμάστε, αλήθεια, στο παρελθόν ομάδες του Ολυμπιακού (ανεξαρτήτως τμήματος) όχι μόνο να αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά παράλληλα να σφύζουν από υγεία σε επίπεδο διοίκησης αλλά και αποδυτηρίων, με συνέπεια να γίνονται ένα με τους οπαδούς; Πόσες φορές έχει τύχει να διαθέτει ο Ολυμπιακός μια ομάδα την οποία πολύ απλά χαίρεσαι να τη βλέπεις και την οποία αρκεί να φέρεις στο νου προκειμένου να σου φτιάξει τη διάθεση;

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και ίσως υπερβάλλουμε κιόλας. Για να το θέσουμε λαϊκά, ο μπασκετικός Ολυμπιακός της τελευταίας διετίας είναι η χαρά του οπαδού. Και γι' αυτό, θα είναι κρίμα να μη σηκώσει τη μεγάλη κούπα η ομάδα που «παίζει το καλύτερο μπάσκετ» και «είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος», όπως έχουν πει επανειλημμένα αντίπαλοι προπονητές και όχι μόνο. Αλλά ακόμα κι αν δε γίνει αυτό, οι Ολυμπιακοί δεν θα... σκάσουν κιόλας, πολύ απλά διότι αυτή η παρέα πλέον έχει μπει για τα καλά στις καρδιές τους...