Τούχελ: «Σοκ η απόλυση από την Τσέλσι – Έγινε μέσα σε λίγα λεπτά»

Ο Τόμας Τούχελ μίλησε για την αποχώρησή του από την Τσέλσι και δήλωσε ότι έμεινε "σοκαρισμένος", αφού ισχυρίστηκε ότι η συνάντηση για την απόλυσή του διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά.

Τούχελ: «Σοκ η απόλυση από την Τσέλσι – Έγινε μέσα σε λίγα λεπτά»

Ο Τόμας Τούχελ απολύθηκε τον Σεπτέμβριο από την Τσέλσι, το πρωί μετά την ήττα στο Champions League από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τους νέους ιδιοκτήτες του συλλόγου, μια αμερικανική κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Τοντ Μπόλι, να δηλώνουν ότι ήταν "η κατάλληλη στιγμή" για να φέρουν νέο προπονητή μετά την εξαγορά του συλλόγου τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Ο Γερμανός προπονητής, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου, είχε κατακτήσει τρία τρόπαια σε 20 μήνες στο Στάμφορντ Μπριτζ και παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε η βασιλεία του εξακολουθεί να πονάει.

Μιλώντας πριν από το πρώτο του παιχνίδι ως αφεντικό της Μπάγερν - απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Μπορούσια Ντόρτμουντ - το Σάββατο, ο Τούχελ δήλωσε για την αποχώρησή του από την Τσέλσι: "Ήταν ένα είδος σοκ.

Το αισθάνθηκα, παραδόξως, το πρωί όταν οδηγούσα στο προπονητικό κέντρο ότι η συνάντηση που θα είχαμε θα ήταν μια ασυνήθιστη συνάντηση, και ήταν μια σύντομη συνάντηση. Ήταν τρία με πέντε λεπτά. Δεν είχα επίσης την διάθεση να μιλήσω περισσότερο με τους ιθύνοντες, πρέπει να πω.

Ήταν ένα σοκ για όλους μας. Είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμασταν στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή για να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, να χτίσουμε, να μείνουμε περισσότερο. Είχαμε μεγάλες σχέσεις μέσα στο προσωπικό. Ακόμα πονάει κατά κάποιο τρόπο το γεγονός ότι δεν βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Αγαπώ αυτή την δουλειά, έχω το πάθος. Δεν υπάρχει πιο αστείο μέρος από τα αποδυτήρια- χαρά, καλά αστεία. Αυτό είναι που μου λείπει περισσότερο. Χτίσαμε έναν εξαιρετικό δεσμό λόγω των συνθηκών- ξεκινήσαμε κατά την διάρκεια του COVID, του Brexit, μετά ήρθε η αλλαγή ιδιοκτησίας. Ήμασταν μια δυνατή ομάδα στο προπονητικό κέντρο. Αισθανόμασταν σαν οικογένεια".

Ερωτηθείς αν οι παίκτες της Τσέλσι επικοινώνησαν μαζί του μετά την αποχώρησή του, ο Τούχελ πρόσθεσε: "Ναι, και εξακολουθώ να έχω έναν καλό δεσμό με τους παίκτες. Εξακολουθούμε να στέλνουμε μηνύματα, έχουμε πολλά μηνύματα και έχω βρει πολλούς φίλους στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι. Θα είναι πιο δύσκολο να κρατήσουμε επαφή, αλλά οι φιλίες θα παραμείνουν".

Ο Τούχελ αναλαμβάνει την θέση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Μπάγερν, καθώς προσπαθεί να επιβλέψει την ανάκαμψη της φόρμας των πρωταθλητών Γερμανίας.

Η Μπάγερν έχει κατακτήσει τους τελευταίους 10 τίτλους της Μπουντεσλίγκα, αλλά βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα - έναν βαθμό πίσω από τους παλιούς εργοδότες του Τούχελ - έπειτα από μόλις πέντε νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Σχετικά με τον νέο του ρόλο, ο Τούχελ πρόσθεσε: "Τώρα βρήκα μια νέα πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν πολύ φιλόδοξο μεγάλο σύλλογο και αμέσως αισθάνομαι την ενέργεια από όλα τα τμήματα. Ο σύλλογος έχει τεράστια δύναμη".