Ολυμπιακός: Με νίκη επί της Παρτιζάν εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας

Με νίκη την Παρασκευή επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει αυτόματα το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. 

Ολυμπιακός: Με νίκη επί της Παρτιζάν εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε την έκπληξη καθώς επικράτησε της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ένα αποτέλεσμα που βόλεψε τον Ολυμπιακό. Ύστερα από 29 αγωνιστικές, οι Πειραιώτες είναι στην 1η θέση στην κατάταξη της EuroLeague με ρεκόρ 21-8. Δεύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης (20-9), τρίτη η Μπαρτσελόνα (19-10), τέταρτη η Μονακό με το ίδιο ρεκόρ (19-10), ενώ η Φενέρμπαχτσε έπεσε στο 17-12, συνεχίζοντας στην 5η θέση.

Τι σημαίνει αυτό; Στο ενδεχόμενο που ο Ολυμπιακός νικήσει (24/3) την Παρασκευή την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι, τότε αυτόματα θα εξασφαλίσει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Για δεύτερη σερί σεζόν.

Ας εξηγήσουμε το γιατί. Απομένουν 5 αγωνιστικές. Μετά την Παρτιζάν, οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν 4 ματς. Να αντιμετωπίσουν τη Βιλερμπάν (εντός), τον Παναθηναϊκό (εντός), τον Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Αν, λοιπόν, οι Πειραιώτες πάρουν το «διπλό» μέσα στο Βελιγράδι, ακόμη και αν χάσουν τα 4 ματς που θα απομένουν, θα βγουν τέταρτοι στη χειρότερη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους Τούρκους, ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί καθώς έχει κερδίσει μέσα-έξω το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη. Οι ερυθρόλευκοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους για το αβαντάζ, με την 5η Φενέρμπαχτσε να έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει και τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στις 29 Μαρτίου.