Σάσα Βεζένκοφ: Δεν φεύγει εάν δεν πάρει την Ευρωλίγκα!

Ο Σάσα Βεζένκοφ θέλει όσο τίποτα τη φετινή Ευρωλίγκα

Σάσα Βεζένκοφ: Δεν φεύγει εάν δεν πάρει την Ευρωλίγκα!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι αυτήν τη στιγμή ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη. Η θέση του, αργά ή γρήγορα, θα είναι στο ΝΒΑ. Προτού διασχίσει τον Ατλαντικό, ωστόσο, θέλει να πάρει με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα. Εξ ου και παίζει τόσο «σκυλιασμένα» φέτος. Το περσινό (χαμένο) φάιναλ φορ και το σουτ που «έφαγε» από τον Μίτσιτς είναι ακόμη στο… στομάχι του Σάσα, ο οποίος θέλει φέτος να πάρει την προσωπική του ρεβάνς. Μέσω φυσικά του Ολυμπιακού. Το ομαδικό στοιχείο, άλλωστε, είναι εκείνο που οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» ως τώρα. Μπορεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι η ομάδα του Σάσα. Υπάρχουν αρχές και κάθε παίκτης έχει τον δικό του ρόλο στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ο Βεζένκοφ είναι έτοιμος λοιπόν να δώσει τα πάντα, ώστε να έρθει η κούπα στο μεγάλο λιμάνι. Και ξέροντας πως έκανε το καθήκον του, να φύγει ήσυχος για το ΝΒΑ, εκεί όπου τον περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες οι Σακραμέντο Κινγκς. Θέλει να πάει στις ΗΠΑ ως πρωταθλητής Ευρώπης.

Γενικότερα, τη φετινή λαμπρή ομάδα του Ολυμπιακού ας τη χαιρόμαστε τώρα, όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί μπορεί να μην έχουμε την τύχη να την ξαναδούμε με τη συγκεκριμένη σύνθεση. Πολλά συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και ίσως έχουμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό του χρόνου.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση πως ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε. Για την Εφές μπορεί να ισχύει αυτό, για τον Ολυμπιακό όχι. Η εποχή των «ερυθρολεύκων» μόλις τώρα ξεκινά! Η ομάδα είναι χτισμένη πάνω σε δυνατά θεμέλια και το οικοδόμημα μπορεί να αντέξει, ακόμη κι αν αποχωρήσουν κάποια βασικά στελέχη. Η λειτουργία του όλου οργανισμού και η φιλοσοφία που διέπει την ομάδα είναι εχέγγυα για το μέλλον και δικλίδες ασφαλείας για τη συνέχιση των επιτυχιών!

Κατά τα λοιπά, αύριο ξεκινούν και οι τελικοί της Α1 γυναικών. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ανοίγουν τη σειρά, σε μια ξεχωριστή ημέρα, καθώς θα έχουμε μέσα σε λίγες ώρες ντέρμπι «αιωνίων» τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, σε μια περίεργη χρονιά, θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα και να δείξουν πως δεν ήταν τυχαία η δυναστεία τους. Σε αντίθεση με το ανδρικό τμήμα, εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεχυμένα και ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα… τέλος εποχής. Το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Ο Ερασιτέχνης καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι εφικτό να πάνε στην αγκαλιά της ΚΑΕ και τα κορίτσια; Θα φανεί. Και το ιδεατό θα ήταν η ομάδα να αποκτούσε το δικό της σπίτι, στο Παπαστράτειο.

Στο ντέρμπι των ανδρών τώρα, βαθμολογικά δεν διακυβεύεται κάτι, καθώς ο Ολυμπιακός δεν χάνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Με υπόθεση γοήτρου έχουμε να κάνουμε κυρίως, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που έχει με τον Ολυμπιακό και παράλληλα να τερματίσει το τρομερό ρεκόρ των «ερυθρολεύκων» εντός συνόρων. Θα τα καταφέρει; Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν επιθυμεί να συμβούν αυτά από τον Παναθηναϊκό και καλείται -για άλλη μια φορά- να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του, μπροστά στο κοινό των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ. Εάν παίξει όπως ξέρει και χωρίς να χάσει το μυαλό του, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει. Και ασφαλώς, όπως γράφουμε κάθε φορά, με τον δέοντα σεβασμό στον αντίπαλο.