Δώστε την μπάλα στον Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ σκόραρε στο τέλος της αναμέτρησης στο Κάουνας, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις και μας θύμισε τον Πάμπλο Λάσο και όσα είχε πει κάποτε για τον Βασίλη Σπανούλη.

Δώστε την μπάλα στον Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι με διαφορά ο MVP όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και της φετινής EuroLeague. Ο άνθρωπος είναι μοναδικός και κάθε φορά ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό. Του δίνεις απλά την μπάλα κι εκείνος με έναν μαγικό τρόπο την εμφανίζει στο αντίπαλο καλάθι.

Κάποτε ο Πάμπλο Λάσο, παραμονές ενός αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη, είχε πει στον τότε συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς: «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Θα κρατήσετε τα πράγματα κοντά μέχρι το τέλος και μετά θα δώσετε την μπάλα στον Σπανούλη για το νικητήριο καλάθι»

Όπως ακριβώς έκανε και χθες απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Σάσα Βεζένκοφ, τη στιγμή που το γήπεδο «έβραζε» και όλα ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι με απίστευτη ενέργεια, πάθος, ένταση στο παιχνίδι τους και τον κόσμο να κοντεύει να μπει για να παίξει άμυνα στην τελευταία περίοδο, γύρισαν το ματς και ήταν έτοιμη να κατακτήσουν μια πολύτιμη νίκη που ήθελαν πάση θυσία.

Τελικά ο Σάσα Βεζένκοφ ευστόχησε και στο ένατο δίποντο που επιχείρησε κόντρα στη Ζαλγκίρις και σήμανε…σιωπητήριο.

Ναι το άθλημα είναι ομαδικό. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε, αλλά στο τέλος της βραδιάς οι κορυφαίοι βγαίνουν μπροστά και κρίνουν τους αγώνες. Με ένα σουτ, με μια ασίστ, ακόμη και στη βραδιά που δεν είναι η καλύτερή τους.