Ολυμπιακός: Ήττα να του γίνει μάθημα

Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός γνώρισε μία βαριά ήττα που μπορεί να του γίνει μάθημα - Το σημαντικό είναι να κερδίσει τις Μπαρτσελόνα-Μπάγερν στο ΣΕΦ - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος. 

Ολυμπιακός: Ήττα να του γίνει μάθημα

Όταν διαθέτεις την κορυφαία επίθεση στην Ευρωλίγκα, έχοντας μέσον όρο τους 85 πόντους και ξαφνικά σημειώνεις μόλις 62 στο Μιλάνο, γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό το πού ήταν το πρόβλημα στο ματς για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν τη χειρότερη τους εμφάνιση φέτος στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να βιώσουν την πιο βαριά τους ήττα στην τρέχουσα σεζόν. Οι Ιταλοί μπήκαν στο ματς έτοιμοι και υποψιασμένοι. Έκοψαν την καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανάγκασαν τον αντίπαλο να σκεφτεί περισσότερο και κυρίως να αναλωθεί σε λάθη. Τα 19 που μέτρησε ήταν πολλά, κάνοντας σχεδόν 5 λάθη ανά δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε σε καλή μέρα τους περισσότερους παίκτες του. Ο Σάσα Βεζένκοφ περιορίστηκε από την αντίπαλη άμυνα, ολοκληρώνοντας το ματς μόλις με 10 πόντους και με μόλις 1/2 προσπάθειες για δίποντο. Κανείς παίκτης των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και διάρκεια στην επίθεση, δείγμα της καλής και υποδειγματικής άμυνας των Ιταλών σε κάθε παίκτη. Οι Μιλανέζοι κατάφεραν και «βραχυκύκλωσαν» τον Μουσταφά Φαλ, αναγκάζοντάς τον όχι μόνο να εκνευριστεί με τα σερί φάουλ που του χρεώθηκαν αλλά να υποπέσει και σε 4 λάθη. Γενικότερα, ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα από τους σέντερ του, με τους γηπεδούχους να περιορίζουν στο ελάχιστο τα πικ-εν-ρολ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Είναι μία πικρή ήττα, η οποία όμως δεν πληγώνει τον Ολυμπιακό. Δεν έχασε έδαφος και παραμένει καβάλα στο άλογο για να πετύχει τον στόχο του, ο οποίος είναι μία θέση στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας, η οποία αποφέρει το πλεονέκτημα έδρας. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίσει τα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη κόντρα στη Μπαρτσελόνα και την Πέμπτη απέναντι στη Μπάγερν. Είναι μία ήττα προς ανάλυση, αλλά και που μπορεί να γίνει μάθημα για τους Πειραιώτες ενόψει της συνέχειας. Τέλος στο 7-0 σερί, ώρα όμως να ξεκινήσουν ένα νέο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έχουν την ποιότητα, τη δυναμική, αλλά και το ρόστερ για να τα καταφέρουν.