Ολυμπιακός: Την έκανε να μοιάζει μικρή ομάδα!

Ο Ολυμπιακός «εξολόθρευσε» τη Ρεάλ και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός: Την έκανε να μοιάζει μικρή ομάδα!

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη φέτος. Τον Ολυμπιακό φέτος με τους «μεγάλους» δεν τον φοβόμαστε. Με τους «μικρούς» ανησυχούμε. Έτσι και τώρα λοιπόν, ο Ολυμπιακός έκανε τη Ρεάλ να μοιάζει …μικρή ομάδα και την πήρε άνετα θα λέγαμε με 73-60! Οι Πειραιώτες ζευγάρωσαν τις νίκες τους απέναντι στους Μαδριλένους και θα έχουν το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία μαζί της στο φινάλε, ενώ αυτό το 2-0 θα είναι πολύ χρήσιμο και σε πολλαπλή. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει τον …αέρα των ισπανικών ομάδων φέτος και έφτασαν στο 4-1 (μόνη ήττα αυτή με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ).

Ο Ολυμπιακός πλέον, είναι ξανά στην κορυφή της Ευρωλίγκας! Όχι μόνος (μαζί και οι Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα) αλλά άποψή μας δεν θα αργήσει και αυτό, εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, όπως είναι η φετινή Ευρωλίγκα, μπορεί να μην έχει και μεγάλη αξία η 1η θέση. Τι εννοούμε; Ότι αν πχ. είναι 8η η Εφές, θα έχει μικρή σημασία η 1η θέση. Το παν είναι να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, ώστε να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Αυτό είναι το κυριότερο.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός βασίστηκε αυτή τη φορά στην άμυνά του για να επιβληθεί της Ρεάλ. Στη Μαδρίτη την κέρδισε με την επίθεση, τώρα με την άμυνα! Η «βασίλισσα» έμεινε μόλις στους 60 πόντους, χαμηλότερη επίδοση για φέτος. Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού έπαιξαν υποδειγματικά και είναι χαρακτηριστικό το 3/25 τρίποντα της Ρεάλ! Και οι ψηλοί ωστόσο ήταν εξαιρετικοί, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν και τη μάχη του αέρα, απέναντι στην καλύτερη ως τώρα ομάδα στα ριμπάουντ!

Δεν γινόταν έτσι να χάσει αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Κι αν για τους Ουόκαπ, Βεζένκοφ, Σλούκα, Μακ Κίσικ οι έπαινοι είναι συνηθισμένοι, εμείς θα βγάλουμε το καπέλο στον Μπλακ. Ο Ταρίκ σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια ήταν συγκινητικός και έδειξε πως άξια έχει μια θέση στο ρόστερ του Θρύλου.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το παιχνίδι με το Περιστέρι του Σπανούλη τη Δευτέρα και την ερχόμενη Παρασκευή μένει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι. Παιχνίδι -πονηρό, απ΄ αυτά που πρέπει να προσέξουν από δω και πέρα οι «ερυθρόλευκοι», για να εδραιώσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας.