Γκλίκμαν για Καμπάτσο: «Αν έχει παράπονα ας απευθυνθεί στους ατζέντηδές του, ήξεραν την κατάσταση»

Ο CEΟ της EuroLeague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, εξήγησε σε δηλώσεις του γιατί δεν έκανε τα... στραβά μάτια ώστε να αγωνιστεί κανονικά ο Φακούντο Καμπάτσο, ενώ τόνισε πως οι ατζέντηδες του Αργεντίνου γνώριζαν την κατάσταση, αλλά δεν τον ενημέρωσαν. 

Γκλίκμαν για Καμπάτσο: «Αν έχει παράπονα ας απευθυνθεί στους ατζέντηδές του, ήξεραν την κατάσταση»

Ο Φακούντο Καμπάτσο δεν έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί πριν την 1η Μαρτίου, με τον CEO της EuroLeague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να κάνει κάποια εξαίρεση για τον σταρ του Ερυθρού Αστέρα. Την ίδια ώρα, τόνισε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος εάν δεν είχαν ενημερώσει τον Αργεντίνο για τις κυρώσεις που έχουν δεχθεί οι Σέρβοι, αλλά οι ατζέντηδες του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Basketnews.com ο Γκλίκμαν εξήγησε αναφορικά με την προοπτική αμνηστίας στον Ερυθρό Αστέρα: «Δεν είναι θέμα αν ο Καμπάτσο μπορεί να παίξει ή όχι. Δεν έχει να κάνει με τον Καμπάτσο. Πρέπει να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του συστήματος, ειδικά σε μία περίσταση όπου η Επιτροπή Ελέγχου Διοίκησης μας ζήτησε να κάνουμε».

Μάλιστα, ο CEO της EuroLeague αναφέρθηκε στο mail που έλαβε από τον Αργεντινό πλέι μέικερ: «Μου έστειλε ένα όμορφο mail. Ήταν ευγενικό και του απάντησα με ένα μεγάλο σε έκταση mail όπου του εξηγούσα την κατάσταση. Αισθάνομαι άσχημα για τον Φακούντο Καμπάτσο. Φυσικά και θα τον ήθελα στο παρκέ. Αυτή δεν είναι η ερώτηση. Μίλησα απευθείας μαζί του. Δεν μιλήσατε εσείς με τον Μάικ Τζέιμς (εννοώντας το Basketnews); Τα είπα όλα. Νομίζω ότι έχουμε κάνει το σωστό. Η δουλειά μου είναι να υπερασπιστώ τα συμφέροντα όλων των παικτών. Και νομίζω ότι αν ο κύριος Καμπάτσο έχει παράπονο, μπορεί να μιλήσει με τους ατζέντηδές του. Επειδή αυτοί γνώρισαν την κατάσταση».