Μάνατζερ Καμπάτσο: «Η EuroLeague τιμωρεί περισσότερο τον παίκτη»

Θέση κατά της EuroLeague για την υπόθεση του Φακούντο Καμπάτσο πήρε ο Κλαούντιο Βιλανουέβα και η Octagon που εκπροσωπούν τον παίκτη.

Μάνατζερ Καμπάτσο: «Η EuroLeague τιμωρεί περισσότερο τον παίκτη»

Σκληρές δηλώσεις από την Octagon και τον Κλαούντιο Βιλανουέβα για την υπόθεση του Φακούντο Καμπάτσο.

Η γνωστή εταιρία μάνατζερ κατηγορεί ότι τη EuroLeague ότι τιμωρεί στην ουσία τον παίκτη και στερεί από το κοινό της διοργάνωσης την ευκαιρία να δουν να αγωνίζεται ένας τοπ επιπέδου αθλητής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της EuroLeague που επίσης παίρνει το μέρος του Καμπάτσο.

Υπενθυμίζεται ότι η EuroLeague τιμώρησε τον Ερυθρό Αστέρα με πρόστιμο 25.000 ευρώ, ενώ του απαγόρεψε να μπορεί να δηλώσει μεταγραφές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η δήλωση της Octagon και του Κλαούντιο Βιλανουέβα:

«Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μάνατζερ ερωτηθήκαμε το καλοκαίρι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας να εργαστούμε μαζί με την Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας για το νέο καταστατικό, προκειμένου να παρέχουμε προστασία στους παίκτες και να οριοθετήσουμε τις υποχρεώσεις όλων των πλευρών. Οι παίκτες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του παιχνιδιού και το μπάσκετ υπάρχει εξαιτίας τους.

Η απόφαση της οικονομικής Επιτροπής της Ευρωλίγκας τιμωρεί στην ουσία τον Φακούντο Καμπάτσο περισσότερο, καθώς δεν θα έχει το δικαίωμα να δώσει τους φιλάθλους της Ευρωλίγκας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμη ένα τοπ όνομα που θα αναβαθμίσει τη διοργάνωση. Κατά την ταπεινή μας άποψη, η ποινή θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή σε εκείνον που έκανε το λάθος και όχι να δημιουργεί παράπλευρες απώλειες στο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού: Τον παίκτη.

Στην περίπτωση της οικονομικής Επιτροπής της Ευρωλίγκας στο συγκεκριμένο θέμα χάνεται η ουσία: Οι παίκτες και το ίδιο το άθλημα. Μπορούν να βάζουν πρόστιμα και ποινές σε οποιοδήποτε κλαμπ. Το να στερείς από έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου την ευκαιρία να παίξει είναι μία απόφαση που δεν βοηθάει την Ευρωλίγκα και είναι ένα σημάδι λανθασμένης κατεύθυνσης».