EuroLeague: Παραμένει το ban για Καμπάτσο - Η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Financial Panel της EuroLeague ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει ακόμα το δικαίωμα να δηλώσει τον Καμπάτσο και άλλες μεταγραφές.

EuroLeague: Παραμένει το ban για Καμπάτσο - Η απάντηση του Ερυθρού Αστέρα

Δεν θα λάβει σύντομα τέλος το σίριαλ Καμπάτσο στην EuroLeague.

Παρά τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό που παρουσίαζαν το πρόβλημα του Ερυθρού Αστέρα με τα ban της EuroLeague ως λυμένο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σύμφωνα με νέα ανακοίνωσή του Financial Panel της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Ερυθρός Αστέρας έχει ακόμα κυρώσεις για παραβιάσεις των Κανονισμού Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play, ενώ θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ με τον κίνδυνο ακόμα και αφαίρεση βαθμών να είναι ορατός αν δε διευθετηθούν τα εν λόγω ζητήματα.

Στην προκειμένη πρέπει η ομάδα του Βελιγραδίου να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που δαπανήθηκαν και θα δαπανηθούν για τη μεταγραφή του Καμπάτσο, όπως επίσης και να κλείσει «τρύπες» από προηγούμενες υποθέσεις.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Καμπάτσο δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου κάτι που σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια απέναντι σε Βαλένια (06/01), Ρεάλ Μαδρίτης (10/01), Μονακό (12/01), Ζάλγκιρις (20/01), Παρτίζαν (27/01), Βίρτους Μπολόνια (31/01), Αρμάνι Μιλάνο (02/02), Μακάμπι Τελ Αβίβ (09/02) και Άλμπα Βερολίνου (24/02), δηλαδή από τη 17η έως και την 25η αγωνιστική της regural season.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Οι επιβληθείσες κυρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων, οι οποίες περιελάμβαναν ληξιπρόθεσμες οφειλές με παίκτες από την τρέχουσα και προηγούμενες σεζόν, καθώς και την παροχή αναληθών ή ανακριβών πληροφοριών, επιτρέποντας στον σύλλογο να εκμεταλλευτεί αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του παρά την παράτυπη οικονομική κατάσταση στο πλαίσιο του FSFPR.

Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου».

Από την πλευρά του ο Ερυθρός Αστέρας μίλησε για σκληρή τιμωρία: «Πιστεύουμε ότι η τιμωρία είναι πολύ σκληρή και μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανετρέψουμε την τιμωρία με κάθε νόμιμο μέσο.»