EuroLeague: Ο Βιλντόζα MVP Δεκεμβρίου

Ο Λούκα Βιλντόζα μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, αναδείχθηκε MVP για τον μήνα Δεκέμβριο στην EuroLeague.

EuroLeague: Ο Βιλντόζα MVP Δεκεμβρίου

Ο Λούκα Βιλντόζα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση του Ερυθρού Αστέρα -4 νίκες σε 6 αγώνες στον τελευταίο μήνα του 2022- και αναδείχθηκε MVP της EuroLeague για τον Δεκέμβριο.

Ο Αργεντίνος πρώην NBAer στην επιστροφή του στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση είχε 15,8 πόντους και 17,7 στην αξιολόγηση κατά μέσο όρο μέσα στον Δεκέμβριο, παρότι αποχώρησε τραυματίας από το τελευταίο ματς με την Μπαρτσελόνα και θα λείψει από τα παρκέ για περίπου έναν μήνα.

Ο Βιλντόσα είναι ο τρίτος Αργεντινός που παίρνει το βραβείο παίκτη του μήνα μετά τον Λουίς Σκόλα τον Δεκέμβριο του 2006 και τον Φακούντο Καμπάτσο τον Απρίλιο του 2019.

Μέσα στον τελευταίο μήνα του απελθόντος έτους ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα είχε επίσης 63% στα δίποντα, 42,9% στα τρίποντα και 94,1% στις βολές, καθώς επίσης 4,7 ασίστ και 2,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο.