Γκλίκμαν: «Περιφέρειες στη EuroLeague αν προστεθούν ομάδες» (vid)

Ο CEO της EuroLeague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, μίλησε στο podcast του Τζο Αρλάουκας για το μέλλον της διοργάνωσης.

Γκλίκμαν: «Περιφέρειες στη EuroLeague αν προστεθούν ομάδες» (vid)

Συνέντευξη παραχώρησε στον Τζο Αρλάουκας για το podcast «the crossover» ο Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Ο CEO της EuroLeague μίλησε για το μέλλον της διοργάνωσης, τη διαφοροποίηση από το NBA, το άνοιγμα σε νέες αγορές, αλλά και το ενδεχόμενο να θεσπιστούν περιφέρειες με τη δεδομένη, όπως τη χαρακτήρισε, αύξηση του αριθμού των ομάδων.

Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη προσέγγισης στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου που δεν είναι... σκληροπυρηνικοί οπαδοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσέγγιση του απλού κόσμου: «Νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί από το NBA. Για τους οπαδούς το μπάσκετ είναι φανταστικό, αλλά πρέπει να προσεγγίσουμε και ανθρώπους δεν είναι απαραίτητα αφοσιωμένοι ή σκληροπυρηνικοί οπαδοί. Πρέπει να φτάσουμε σε έναν ευρύτερο κύκλο, σε ανθρώπους που θέλουν να περάσουν καλά.»

Για τις... προκλήσεις που έρχονται: «Είμαι αισιόδοξος. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Δουλεύουμε την κατάσταση με τις ομάδες, όμως κάποια κλαμπ έχουν διαφορετική οπτικό, κάτι που είναι φυσιολογικό. Αλλά ελπίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί αν σκεφτούμε ποια είναι η στρατηγική μας στη διοργάνωση event, ποια είναι η στρατηγική μας σε ότι αφορά τις συνεργασίες, ποια είναι η στρατηγική μας για ανάπτυξη σε νέες αγορές; Πώς μπορούμε να απλοποιήσουμε τις διοικητική και νομική μας δομή; Μπορούμε να τα βρούμε με τη FIBA; Πώς μπορούμε να αφηγηθούμε καλύτερα τις ιστορίες; Πώς θα χειριστούμε το financial fair play;»

Η EuroLeague 3.0: «Εξετάζουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Θα είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι και είμαι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα, η EuroLeague 3.0 όπως μου αρέσει να την λέω, θα είναι κάτι για το οποίο θα ανυπομονούν όλοι».

Για την ενσωμάτωση νέων ομάδων: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ενσωμάτωση νέων ομάδων γιατί αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό. Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες στη διοργάνωση είναι κάτι το αναπόφευκτο, αλλά τι θα γίνει με το πρόγραμμα; Οι ομάδες παίζουν και στα εγχώρια πρωταθλήματα, κάτι που δεν βλέπω να αλλάζει. Σε ένα βαθμό έχουμε και το θέμα με τα παράθυρα της FIBA. Υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες και πρέπει να προσέχουμε τους παίκτες. Αυτοί το ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε».

Για τη θέσπιση περιφερειών: «Αυτή τη στιγμή το φορμάτ που έχουμε είναι φανταστικό και αυτό μας έφερε στο επόμενο επίπεδο. Δεν υπάρχει μαγική λύση, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφέρειες στην περίπτωση που προστεθούν κι άλλες ομάδες στην EuroLeague. Σε αυτό το σενάριο ίσως κάθε ομάδα παίζει εντός κι εκτός έδρας με τις άλλες ομάδες της ίδιας περιφέρειας και μία χρονιά εντός, μία χρονιά εκτός με εκείνες στην άλλη περιφέρεια. Κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το άνοιγμα σε νέες αγορές: «Το καλό είναι ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από ομάδες που θέλουν να παίξουν στην EuroLeague από 8 έως 10 διαφορετικές αγορές, αγορές που δεν έχουν μέχρι σήμερα ομάδες στη διοργάνωση. Θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Δεν είναι όλες αυτές οι αγορές έτοιμες, αλλά κάποιες είναι αρκετά κοντά».