Ολυμπιακός: Το προσωπικό κίνητρο του Βεζένκοφ ενόψει Εφές

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στην Πόλη και ο Σάσα Βεζένκοφ έχει το δικό του προσωπικό κίνητρο ενόψει της αναμέτρησης - Θέλει να πάρει ρεβάνς για τον ημιτελικό στο Βελιγράδι.

Ολυμπιακός: Το προσωπικό κίνητρο του Βεζένκοφ ενόψει Εφές

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Πόλη καθώς την Πέμπτη (19.30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Είναι ένα ματς-πρόκληση για τους Πειραιώτες, καθώς θα επιδιώξουν να νικήσουν την επί δύο συναπτά έτη πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ομάδα με το κορυφαίο δίδυμο στα γκαρντ στην Ευρωλίγκα. Εκείνο με τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς. Άλωσαν τη Βαρκελώνη, πήραν το διπλό και στη Μαδρίτη, ώρα να «σπάσουν» και την έδρα της Εφές. Και αν το καταφέρουν, θα έχουν κερδίσει εκτός έδρας φέτος και τους τρεις αντιπάλους τους στο περασμένο φάιναλ φορ.

Δεν είναι και μικρό πράγμα. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, οι Τούρκοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ματς, αλλά η αρμάδα του Γιώργου Μπαρζώκα έχει δείξει πως την εξιτάρουν τα ματς με... εχθρική ατμόσφαιρα.

Οι Πειραιώτες αυτήν την περίοδο παίζουν καλύτερα από τους Τούρκους. Κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τα αποτελέσματα (2η θέση έναντι 7ης) αλλά και από τις στατιστικές κατηγορίες, στις οποίες οι «ερυθρόλευκοι» υπερέχουν. Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν, όμως, είναι μία ομάδα που έχει νοοτροπία νικητή και ξέρει να φορτσάρει και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει όταν υπάρχει το «πρέπει».

Έτσι έκανε και την περασμένη σεζόν. Ας μην το ξεχνάμε. Οι «μπλε» τερμάτισαν στην 6η θέση της κατάταξης (ο Ολυμπιακός ήταν 2ος), αλλά στην πορεία πήραν την πρόκριση στο φάιναλ φορ (επί της Αρμάνι Μιλάνο) και ακολούθως κατέκτησαν το τρόπαιο, αποκλείοντας στον ημιτελικό το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Mε εκείνο το μεγάλο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στην εκπνοή της αναμέτρησης (77-74) μπροστά από τον Σάσα Βεζένκοφ. Είχαν βάλει και αρκετά τρίποντα οι Τούρκοι σε εκείνο το ματς (14/34-41.2%), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό έχοντας πρώτο σκόρερ τον Σέιν Λάρκιν (21 π.). Οι δύο ομάδες έχουν κάνει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, αλλά όχι μεγάλες. Έχουν τους ίδιους προπονητές, ποντάρουν στους ίδιους παίκτες και παίζουν το ίδιο μπάσκετ. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι στο «3» για τους πρωταθλητές Ευρώπης, με την απόκτηση του αθλητικού Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος παίζει εξαιρετικά (και) φέτος.

Θέλει πάντως να ξεχάσει εκείνον τον ημιτελικό ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο χαρισματικός πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρσι βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας, είχε κάνει άσχημο ματς στον ημιτελικό στο Βελιγράδι. Ένα ματς που θα θέλει να ξεχάσει. Ο MVP για τον μήνα Νοέμβριο φέτος στη διοργάνωση, παραμένοντας ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας σε απόδοση στη λίγκα, τα είχε... σπάσει στη Σερβία. Είχε 2/10 σουτ στο ματς (με 1/8 τρίποντα), μένοντας μόλις στους 5 πόντους. Φέτος βέβαια κάνει θραύση, έχοντας μέσον όρο 20.1 πόντους, με 67.1% στα δίποντα και 43.4% στα τρίποντα, συν 8.7 ριμπάουντ. Δεν το έχει ξεχάσει εκείνο το ματς και αναμφίβολα θα έχει το δικό του κίνητρο, ώστε να πάρει εκδίκηση όχι μόνο για την ήττα αλλά και για τη δική του υποτονική εμφάνιση.