Βεζένκοβ: «Αγωνιστικά εξαρτώμαι σχεδόν 100% από τους Σλούκα και Γουόκαπ»

Με αφορμή την ανάδειξή του ως MVP Νοεμβρίου στην Ευρωλίγκα, ο Σάσα Βεζένκοφ αποθέωσε το ομαδικό πνεύμα στον Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τους Σλούκα - Γουόκαπ, από τους οποίους -όπως τόνισε ο ίδιος- εξαρτάται αγωνιστικά σε ποσοστό σχεδόν 100%.

Βεζένκοβ: «Αγωνιστικά εξαρτώμαι σχεδόν 100% από τους Σλούκα και Γουόκαπ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το βραβείο του MVP του μήνα: “Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και χαίρομαι που πήραμε κάποιες νίκες ώστε να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία. Χαίρομαι που η δουλειά μου και αυτό που δίνω στην ομάδα πιάνει τόπο".

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού: “Ξέραμε ότι η αρχή θα ήταν σημαντική. Χάσαμε από την Μονακό, αλλά πήραμε σημαντικές νίκες εκτός έδρας. Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι σημαντική, αλλά πρέπει να προστατέψουμε και την έδρα μας".

Για τον λόγο που βελτιώθηκε τόσο πολύ φέτος: “Είχα χρόνο να ξεκουραστώ μετά την σεζόν και να σκεφτώ, να δουλέψω με τους προπονητές μου για 3 εβδομάδες. Το EuroBasket με βοήθησε να βρω ρυθμό. Πάντα είναι καλό για τους παίκτες να έχουμε αγώνες αντί για προπονήσεις. Έπαιξα κόντρα σε παίκτες του NBA και της EuroLeague, έπαιξα πολλά λεφτά και κέρδισα αυτοπεποίθηση. Είμαστε ακόμα νωρίς στην σεζόν, η EuroLeague είναι ανταγωνιστική και σκληρή και όλα μπορούν να αλλάξουν σε έναν μήνα. Θέλουμε να μείνουμε ταπεινοί, να μείνω κι εγώ ταπεινός. Το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, οπότε είμαστε χαρούμενοι για όσα έχουμε πετύχει, αλλά είναι ακόμα η αρχή".

Για τον αγώνα με την Μπάγερν: “Ξέρουμε ότι η Μπάγερν είναι σκληρή αντίπαλος, οπότε έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Ήταν από τα παιχνίδια που όλα πήγαν καλά για εμάς όμως. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι κάνω όσο αγωνίζομαι, παρά απλώς παίζω για την ομάδα μου, θέλω να την βοηθήσω. Όταν τελειώνει το ματς βλέπεις τι έχεις πετύχει. Ήταν εντυπωσιακά τα νούμερά μου, αλλά το σημαντικό ήταν ότι νικήσαμε”.

Για το γεγονός ότι κόντρα στην Άλμπα σημείωσε 24 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα: “Έχουμε πολλούς καλούς χειριστές της μπάλας. Έχουμε δύο από τους καλύτερους πασέρ στην EuroLeague όπως ο Σλούκας και ο Γουόκαπ. Μπορούν να σε βρουν παντού και αυτό με βοηθάει. Κινούμαι χωρίς την μπάλα και με βρίσκουν. Το παιχνίδι μου εξαρτάται από αυτούς σχεδόν στο 100%, οπότε είμαι χαρούμενος που παίζω με αυτούς, αλλά και άλλους παίκτες που με βοηθούν. Έτσι βγαίνουν αυτά τα στατιστικά".

Για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές: “Μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια. Δεν έχω κερδίσει ποτέ την Εφές, οπότε είναι πρόκληση για εμένα και την ομάδα. Η Εφές έχει δύο από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην διοργάνωση και έχουμε πολλή δουλειά. Για να τους νικήσεις στην έδρα τους πρέπει να παίξεις στο 100%. Είναι από τα δύσκολα παιχνίδια και είμαστε έτοιμοι για αυτό”.

Για την μονομαχία του με τον Κλάιμπερν: “Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις σπουδαίους παίκτες. Ο Κλάιμπερν είναι σπουδαίος παίκτης. Κυριαρχούσε με την ΤΣΣΚΑ. Έχασε κάποιους μήνες, αλλά τώρα επέστρεψε καλύτερος από ποτέ, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει ο Μίτσιτς, ο Ντάνστον. Όλοι στην Εφές έχουν εμπειρία, τίτλους. Είναι μία ομάδα με πρωταθλητές, με νικητές. Ακόμα και αν δεν ξεκινούν καλά, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να πάρουν τα σημαντικά παιχνίδια. Είναι δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα είναι καλό για τους φιλάθλους, οπότε πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι”.