Ολυμπιακός: Ονειρική σεζόν ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ κάνει αριστουργηματική σεζόν, αναδείχθηκε MVP για τέταρτη φορά στη σεζόν και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα. 

Ολυμπιακός: Ονειρική σεζόν ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ κάνει μία ονειρική σεζόν. Έτσι όπως εξελίσσεται η χρονιά, θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχουν φορέσει ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε παίκτες-θρύλους της ομάδας. Έχουν συμπληρωθεί 10 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα και ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει κατακτήσει τον τίτλο του MVP 4 φορές (2η, 4η, 8η και 10η αγωνιστική). Έχει ποσοστό 40% (!) στο να κερδίζει τη συγκεκριμένη βράβευση, τη στιγμή που υπάρχουν κορυφαίοι αθλητές που κατακτούν τη συγκεκριμένη διάκριση από μία έως τρεις φορές τη σεζόν μάξιμουμ! Μέσα σε εννέα μήνες και όχι μόλις σε δύο.

Ο 27χρονος αθλητής κάνει πράγματα και θαύματα φέτος, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το σχόλιο που μας είχε κάνει στο «ΦΩΣ» σε περασμένη του συνέντευξη: «Δεν θέλω η περσινή χρονιά να αποτελεί φωτοβολίδα στην καριέρα μου, θέλω να έχω συνέχεια και διάρκεια». Δείχνει εντυπωσιακή αγωνιστική συνέπεια, έχει σταθερότητα στην απόδοσή του και πλέον αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα στην Ευρωλίγκα.

Αναδείχθηκε ξανά MVP της (10ης) αγωνιστικής, έχοντας 6/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Πέτυχε 24 πόντους χωρίς να κάνει ντρίμπλα! Δείγμα της βελτίωσης που έχει δείξει στο κομμάτι της επίθεσης και του σκοραρίσματος. Δείγμα της μεγάλης εξέλιξης που έχει δείξει στο κομμάτι του να κινείται μακριά από την μπάλα, αλλά και της ιδιοφυΐας του, καθώς πλέον διαβάζει άριστα το παιχνίδι του αντιπάλου, έχοντας έξοχα τελειώματα όχι μόνο μακριά αλλά και κοντά στο καλάθι.

Πλέον, τρέχει καλύτερα στο ανοιχτό γήπεδο, είναι υποδειγματικός ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα και τελειώνει τους αιφνιδιασμούς, ενώ έχει βελτιώσει και το κομμάτι της δημιουργίας, έχοντας σωστή συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας. Αποτελεί ασφάλεια μέσα στη ρακέτα για τα ριμπάουντ, παίζει καλή άμυνα, ενώ αρκετές είναι οι φάσεις που δέχεται... ξύλο από τον αντίπαλο αλλά η ψυχολογία του δεν… ραγίζει. Δεν επηρεάζεται. Δεν είναι μικρό πράγμα. Δείγμα του υψηλού βαθμού συγκέντρωσης που αγωνίζεται. Πλέον, παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται. Κάνει αριστουργηματική σεζόν μέχρι στιγμής.

Είναι ο 2ος σκόρερ της διοργάνωσης με 20.1 πόντους και ο πρώτος ριμπάουντερ στον θεσμό με 8.7 ανά παιχνίδι. Και σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά. Έχει 67.1% στα δίποντα (49/73), 43.4% στα τρίποντα (23/53) και 87.2% στις βολές (34/39), συν 2.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Μην υποτιμάμε και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας που έχει σχεδόν σε κάθε ματς. Αν και παίζει περισσότερο από όλους, έχει τρομερή διάρκεια στο παιχνίδι του.

Δείγμα και της εξαιρετικής δουλειάς που έχει κάνει με το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού στον τομέα της εκγύμνασης και της φυσικής κατάστασης. Και είναι ευλογία για τους «ερυθρόλευκους» το γεγονός πως στην αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη η ομάδα είχε ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος όχι μόνο απλά παίζει καλά αλλά πλέον αποτελεί και τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα στην Ευρώπη. Άλλωστε, είναι πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης με βαθμολογία 27.8, βλέποντας με απόσταση τον δεύτερο Ουίλ Κλάιμπερν με 22.3 και τον τρίτο Βασίλιε Μίτσιτς με 21.7.