Ολυμπιακός: Πλουραλισμός στην επίθεση - Χαμόγελα για Κάνααν

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρτιζάν σημείωσε 87 πόντους έχοντας 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων - Σημάδια ζωής από τον Αιζάια Κάνααν.

Ολυμπιακός: Πλουραλισμός στην επίθεση - Χαμόγελα για Κάνααν

Έχει ασκηθεί δικαιολογημένα κριτική για τον Αϊζάια Κάνααν. Μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τη γκάμα των δυνατοτήτων του, ειδικά στην επίθεση. Και υπάρχουν απαιτήσεις επειδή είναι καλός σουτέρ, διαθέτοντας ευχέρεια στο μακρινό σουτ, ενώ ας μη ξεχνάμε πως ήρθε και σαν τον αντικαταστάτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Κόντρα στην Παρτιζάν, πάντως, έδειξε σημάδια βελτίωσης. Ήταν χρήσιμος, περισσότερο δραστήριος και έπαιξε μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε αγωνιστικό θράσος και δεν δίστασε να πάρει πάνω του προσπάθειες.

Μέτρησε 2/4 τρίποντα και 2/5 δίποντα, βάζοντας και σουτ υπό πίεση. Ήταν θετικός με 10 πόντους στα 18 λεπτά που έπαιξε, ενώ έβγαλε και αρκετή ενέργεια στην άμυνα. Έκλεψε δύο φορές την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να τρέξει και να σκοράρει στο ανοιχτό γήπεδο. Εμφανίσεις σαν και αυτές δίνουν τροφή στην αυτοπεποίθηση του παίκτη. Και κάτι ακόμη όμως.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας σημείωσαν 87 πόντους κόντρα στην Παρτιζάν, έχοντας 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο λόγος για τους Κάνααν (10 π.), Λαρεντζάκη (14 π.), Σλούκα (17 π.), Βεζένκοφ (15 π.), Παπανικολάου (10 π.) και Πίτερς (10 π.).

Δείγμα του επιθετικού ταλέντου αλλά και του πλουραλισμού που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στον τομέα του σκορ. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει μάθει να κερδίζει από την επίθεσή του και αυτό είναι προσόν του φέτος.