Αξίζουν το χειροκρότημα

Στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονακό οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν την ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στη φετινή προσπάθεια της ομάδας.

Αξίζουν το χειροκρότημα

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι «ερυθρόλευκοι» από την περασμένη χρονιά διατήρησαν έναν ισχυρό κορμό, ο οποίος ενισχύθηκε περαιτέρω μετά τις κινήσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ο Έλληνας προπονητής έχει σχηματίσει ένα άκρως επιθετικό σύνολο, το οποίο όμως έχει τη δυνατότητα να παίξει και καλή άμυνα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι νταμπλούχοι Ελλάδας βγάζουν αυτοματισμούς στο παρκέ και κυρίως δείχνουν χαρακτήρα όταν το παιχνίδι οδεύει προς τον γκρεμό. Τρανό παράδειγμα οι πρόσφατες νίκες σε Μαδρίτη και Βιτόρια. Παρά τα μεγάλα τρίποντα του Σέρχιο Γιουλ, οι Πειραιώτες έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και κατάφεραν στο τέλος να φύγουν νικητές από την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα φλέρταραν με την πρώτη τους ήττα στη φετινή EuroLeague από την Μπασκόνια. Ωστόσο, με ένα γρήγορο σερί στο τελευταίο δεκάλεπτο μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Έτσι, έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο 4/4 και σήμερα η ομάδα του Μπαρτζώκα θα έχει τη δυνατότητα να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της.

Η πάντα επικίνδυνη Μονακό έρχεται στο ΣΕΦ και οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να την «πνίξουν» με τον ρυθμό τους. Βέβαια, μεγάλος τους σύμμαχος θα είναι και η καυτή παρουσία του κόσμου της ομάδας, ο οποίος θα δει για πρώτη φορά από κοντά τον Ολυμπιακό στη φετινή EuroLeague.

Ήδη η ανυπομονησία των φίλων του πειραϊκού συλλόγου είναι μεγάλη και αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη μέσα στη χρονιά. Αρνητικά αποτελέσματα θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού, όμως φέτος ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο δεν δείχνει να τα παρατάει με την πρώτη αναποδιά.

Η ψυχή των παικτών της ομάδας και η δίψα για μία ευρωπαϊκή διάκριση έχουν περάσει στη συνείδηση του «ερυθρόλευκου» κόσμου, ο οποίος, ανεξαιρέτως αποτελεσμάτων, πρέπει να στηρίξει τη φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά είναι δίκαιο για τους συγκεκριμένους παίκτες να είναι το ΣΕΦ γεμάτο σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Η αγωνιστική υγεία που αποπνέουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι δείγμα της δουλειάς που κάνουν καθημερινά οι ίδιοι και το τεχνικό επιτελείο. Είναι πολύτιμο «όπλο» το να μπορεί μία ομάδα να έχει ομοιογένεια από το ξεκίνημα της χρονιάς και αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» με την απόδοσή τους.

Μία απόδοση, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, κάτι που ξέρει από πρώτο χέρι ο Έλληνας προπονητής, διατηρώντας ορθώς χαμηλούς τόνους.

Ενθουσιασμός είναι λογικό να υπάρξει στις τάξεις του Ολυμπιακού, αλλά άπαντες στον σύλλογο γνωρίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να πάρουν τα μυαλά αέρα. Το χαμηλό προφίλ που κρατούν οι παίκτες, ακόμα και στις δηλώσεις τους, αποδεικνύει τα όσα προαναφέραμε.

Η σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ένας επίπονος μαραθώνιος, στον οποίο ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να τερματίσει σε καλή θέση. Μέχρι τότε προηγείται η αναμέτρηση με τη Μονακό σε μία καυτή ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν στο ΣΕΦ οι φίλοι των πρωταθλητών.