Πονίτκα: «Φιλοσοφία του Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό η άμυνα» (vid)

Σε δηλώσεις του ο Ματέους Πονίτκα αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό αλλά και τις διαφορές ανάμεσα σε Τσάβι Πασκουάλ και Ντέγιαν Ράντονιτς.

Πονίτκα: «Φιλοσοφία του Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό η άμυνα» (vid)

Σε podcast στην Κροατία μίλησε ο Ματέους Πονίτκα αναφερόμενος τόσο στον φετινό Παναθηναϊκό ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις για τις διαφορές φιλοσοφίας ανάμεσα στον τωρινό προπονητή του, Ντέγιαν Ράντονιτς, και τον Τσάβι Πασκουάλ που συνυπήρξαν για τρία χρόνια στη Ζενίτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είχα και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ευθύς και ήθελε να με αποκτήσει. Πιστεύω πως η ομάδα αυτή είναι ιδανική για μένα, γιατί ήθελα ένα μέρος που θα απολαύσω ξανά το μπάσκετ».

Για Ράντονιτς και Πασκουάλ: «Ο κόουτς (σ.σ. Ράντονιτς) είναι πολύ ειλικρινής άνθρωπος και το εκτιμώ αυτό. Πιστεύω πως είναι βασικό κομμάτι σε μια σχέση. Ξέρουμε πως έχουμε μια από τις πιο νεανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και για τον κόουτς Ράντονιτς η άμυνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Πρέπει να είσαι ενεργός στην άμυνα, να παίζεις δυνατά, να βάζεις το κορμί σου και να δημιουργείς επαφή. Στην επίθεση για την ώρα έχουμε λιγότερα συστήματα σε σχέση με τον Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ. Έχει κάποιες διαφορές με τον Ράντονιτς, αλλά είναι και οι δύο σπουδαίοι προπονητές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ευρωλίγκα».

Για το ρόλο του στους «πράσινους»: «Έχουμε ταλαντούχους παίκτες, αλλά κάποιοι από αυτούς δεν έχουν εμπειρία. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία. Έχω μιλήσει με τον κόουτς για τον ρόλο μου. Αυτή τη στιγμή λόγω κάποιων τραυματισμών είναι διαφορετικός. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε, αλλά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».