Ολυμπιακός: Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο

Το μπάσκετ δίνει χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού 

Ολυμπιακός: Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο

Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στη φετινή Ευρωλίγκα! Σε ένα παιχνίδι που ακόμη και να το έχανε, δεν θα ερχόταν η καταστροφή, ο Ολυμπιακός έδειξε μέταλλο μεγάλης ομάδας και έφυγε θριαμβευτής από τη Βαρκελώνη με 80-70! Πήραν έτσι οι «ερυθρόλευκοι» και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στον μικρό τελικό του περσινού φάιναλ φορ. Ο Ολυμπιακός, όπως έδειξε και στη Ρόδο, είναι ομάδα και μπορεί να παίρνει λύσεις από όλους τους παίκτες του. Με οδηγό το «ένας για όλους και όλοι για έναν» και… όπλο την εξαιρετική τους χημεία (γρήγορα τα νέα πρόσωπα που ήρθαν το καλοκαίρι αφομοιώθηκαν στο σύνολο), οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και έφυγαν με το «διπλό», παίρνοντας και μια διαφορά δέκα πόντων.

Για τη χθεσινή σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού χρειάστηκε και η… τρέλα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Με άγνοια κινδύνου ο «Λάρι» εκτέλεσε τους Καταλανούς στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τέσσερα σερί τρίποντα, το ένα καλύτερο από το άλλο! Όταν βρεθεί στη μέρα του, πραγματικά είναι ασταμάτητος! Προστέθηκε έτσι δίπλα στους έτερους κορυφαίους του Ολυμπιακού, Βεζένκοφ, Μπολομπόι και Πίτερς.

Με τη νίκη αυτή πήρε χαρά και ο κόσμος του Ολυμπιακού, μετά την πίκρα για τη νέα ευρωπαϊκή ήττα των «ερυθρόλευκων» στο ποδόσφαιρο. Το να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες είναι περιττό…