Βατούτιν: «Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της EuroLeague»

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν αποκάλυψε πως το δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε την προσφυγή των Ρώσων κατά της EuroLeague για τον αποκλεισμό τους από το πρωτάθλημα

Βατούτιν: «Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της EuroLeague»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Αντρέι Βατούτιν σε ερωτήσεις που δέχθηκε από φιλάθλους μέσω της ιστοσελίδας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για πολλά από ντα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Σε μία από αυτές, ο πρόεδρος της «ομάδας του στρατού» ερωτήθηκε αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει με την EuroLeague.

Ο Βατούτιν, αποκάλυψε ότι το δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε την προσφυγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΤΣΣΚΑ, η οποία ωστόσο έχει ασκήσει έφεση και περιμένει την απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η «ομάδα του στρατού» θα επιστρέψει αργά ή γρήγορα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Καταθέσαμε προσφυγή σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου, κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα για την αποβολή μας από τη διοργάνωση και ζητώντας την επιστροφή της ομάδας στην EuroLeague. Αυτή απορρίφθηκε.

Έχουμε ασκήσει έφεση και περιμένουμε την απόφαση. Αυτό έχει γίνει από ειδικούς δικηγόρους και η ομάδα δεν ασχολείται μ’ αυτό», ήταν η απάντηση του προέδρου της «ομάδας του στρατού» αναφορικά με τη νομική διαμάχη που έχει με την EuroLeague.

Για το αν πιστεύει ότι η ΤΣΣΚΑ θα επιστρέψει στην Ευρωλίγκα: «Η ΤΣΣΚΑ αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους φιλάθλους. Ευχαριστούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για εμάς. Προσωπικά μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα από τα γήπεδα της Ευρώπης και οι φίλαθλοί τους».

Για το αν έφτασε ποτέ κοντά στην ομάδα ο Βασίλιε Μίτσιτς: «Γνωρίζω τον Βασίλιε εδώ και πολύ καιρό και μέχρι σήμερα διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Πράγματι, το καλοκαίρι του 2021 ήμασταν σε προχωρημένες συζητήσεις. Ωστόσο, έλαβε μία πολύ μεγάλη πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Εφές και έτσι αποφάσισε να μείνει εκεί.

Έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Βασίλιε δεν έζησε την σκληρή πραγματικότητα του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου «μένω ή φεύγω από τη Ρωσία» και τον Μάιο έγινε ξανά πρωταθλητής Ευρωλίγκας. Έχουμε διατηρήσει όμως πολύ καλές φιλικές σχέσεις».