Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022-2023

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα απόψε στη Βαρκελώνη στη νέα EuroLeague - Το ρόστερ, αλλά και οι φιλοδοξίες των Πειραιωτών. 

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022-2023

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην EuroLeague και κάνει πρεμιέρα απόψε κόντρα στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Στόχος των ερυθρολεύκων φέτος να μπουν στα προημιτελικά και να πλασαριστούν όσο ψηλότερα γίνεται στην κατάταξη. Δεν είναι και εύκολο. Υπάρχουν σχεδόν 14 ομάδες, οι οποίες έχουν το ταλέντο να μπουν στην οκτάδα φέτος. Οι διαφορές έχουν μικρύνει, οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά και ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί.

Οι Πειραιώτες κράτησαν τον βασικό τους κορμό σε μεγάλο βαθμό και έκαναν μικρές, αλλά και εύστοχες προσθαφαιρέσεις. Χασάν Μάρτιν, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησαν και στη θέση τους ήρθαν οι Τζόελ Μπολομπόι, Αιζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς. Παίκτες με αθλητικότητα, έφεση στο σουτ και κυρίως εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague. Ας μη ξεχνάμε όμως και τον εξαιρετικό σέντερ, Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος δεν θα είναι απλά ο έξτρα ψηλός του ρόστερ, αλλά ένας παίκτης που θα βρει ενεργό ρόλο στο ρόστερ.

Οι ερυθρόλευκοι πέρσι παρατήρησαν πως υστέρησαν κυρίως σε δύο τομείς. Σε τρίποντα και ριμπάουντ. Πέρσι (2021-2022) ο Ολυμπιακός είχε την 11η καλύτερη επίδοση στο τρίποντο (35.3%) στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, ενώ στα ριμπάουντ ήταν 9ος (33.5). Η ομάδα, λοιπόν, ενισχύθηκε με παίκτες ώστε να δώσουν ώθηση και μεγαλύτερη ικανότητα σε αυτούς τους τομείς. Παράλληλα, όμως, και οι παλαιότεροι παίκτες, έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης και εξέλιξης, ειδικά στο περιφερειακό σουτ.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν θα έχει για όπλο του τον βασικό κορμί του. Τη χημεία και την ομοιογένεια στο ρόστερ του, αλλά και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας που μας παρουσίασε πέρσι. Παραμένει ομάδα που ποντάρει περισσότερο στο «εμείς» και λιγότερο στο «εγώ» και αναμφίβολα αναμένουμε να δούμε και ένα σύνολο το οποίο θα συνδυάσει την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι της.

Είναι η πρώτη σεζόν στη μετά Σπανούλη-Πρίντεζη εποχή και οι Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας, είναι οι επόμενοι αρχηγοί, αλλά και ηγέτες της ομάδας. Έχουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και τις παραστάσεις, ώστε να διατηρήσουν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά και το μαχητικό πνεύμα εντός παρκέ. O Oλυμπιακός φέτος θα μας παρουσιάσει και ένα ιδιαίτερα ευέλικτο ρόστερ, με παίκτες που μπορούν να παίξουν από δύο έως και τρεις θέσεις.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού
PG: Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Σλούκας, Μιχάλης Λούντζης, Ιωσήφ Κολοβέρος
SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ ΜακΚίσικ
PF: Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Παναγιώτης Τσάμης
C: Μουστάφα Φαλ, Τζόελ Μπόλομποϊ, Ταρίκ Μπλακ