EuroLeague: Πάει Κάουνας το Final Four του 2023!

Η Κωνσταντινούπολη είχε πάρει το «χρίσμα» από τον Τζόρντι Μπερτομέου για να φιλοξενήσει το Final Four του 2023, αλλά πλέον το Κάουνας έχει πάρει προβάδισμα

EuroLeague: Πάει Κάουνας το Final Four του 2023!

Ανατροπή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει σχετικά με την έδρα που θα φιλοξενήσει το Final Four το 2023.

Η Τουρκία και η Κωνσταντινούπολη ήταν τα φαβορί για την διοργάνωση του Final Four της EuroLeague για το 2023 περιμένοντας τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης και τον νέο πρωταθλητή.

Ωστόσο φαίνεται πως η περίπτωση της Κωνσταντινούπολης φαίνεται πως οδεύει προς «ναυάγιο», καθώς πλέον εξετάζονται άλλες περιπτώσεις και άλλα γήπεδα για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το Κάουνας στην Λιθουανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Βελιγράδι (η πόλη που διεξήχθη το Final Four του 2022) στην Σερβία, αλλά και η Κολωνία (που είχε αναλάβει την διεξαγωγή του Final Four του 2022 ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε) στην Γερμανία.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση αναφορικά με το θέμα, αλλά είναι προφανές πως η περίπτωση της Τουρκίας έχει «καεί», ενώ την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους η Λιθουανία και το Κάουνας.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων πάντως το θέμα θα ξεκαθαρίσει, μια και θα πρέπει από τώρα να αρχίσουν οι ετοιμασίες.