CEO Euroleague: «Θα συναντηθούμε με τη FIBA»

Ο νέος CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν με δηλώσεις του τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τη FIBA προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

CEO Euroleague: «Θα συναντηθούμε με τη FIBA»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν σε δηλώσεις του προανήγγειλε ότι θα έχει συνάντηση με τη FIBA προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο νέος CEO της Euroleague:

«Ο πρόεδρος Ντέγιαν Μποντιρόγκα και εγώ θα συναντηθούμε με τη FIBA. Θα πρέπει να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου. Δεν πηγαίνω έχοντας στις… αποσκευές μου το παρελθόν. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Όλοι ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι μία ιδιωτική λίγκα και κύριά μου ευθύνη είναι οι μέτοχοι, οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλο το περιβάλλον του μπάσκετ, το οποίο είναι περίπλοκο και πολιτικό, θα έλεγα περισσότερο.

Θα πρέπει να βρούμε καινοτόμες λύσεις για το καλεντάρι. Ωστόσο, όχι μόνο για ό,τι αφορά τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων που είναι για έναν μήνα τον χρόνο, αλλά να βρούμε απαντήσεις για να βελτιώσουμε το σύστημα. Όλη η μπασκετική κοινότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο 2022. Πιστεύω ότι πολλοί νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στη δεκαετία του ’90. Όσον αφορά τις νέες αγορές. Προτεραιότητα για μένα είναι το Λονδίνο και το Παρίσι».