Βατούτιν προς Ευρωλίγκα: «Η αποβολή της ΤΣΣΚΑ δεν έχει νομική βάση»

Σε δηλώσεις προχώρησε ο διοικητικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, σχετικά με την αποβολή της ομάδας του από την Ευρωλίγκα.

Βατούτιν προς Ευρωλίγκα: «Η αποβολή της ΤΣΣΚΑ δεν έχει νομική βάση»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι Ρώσοι δεν περιμένουν να συμμετάσχουν στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου, αλλά θέλουν να πάνε την υπόθεση μέχρι τέλους για διαφυγόντα κέρδη, καθώς η «ομάδα του στρατού» είναι μέτοχος της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το «sports.ru»:

«Η ΤΣΣΚΑ όντως έκανε προσφυγή σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όπου η ECA, η οποία διοικεί την Ευρωλίγκα, υπάγεται εκεί. Κάνουμε προσφυγή κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου να αποβάλει την ομάδα μας, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος και μέτοχος. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε και δεν στέκει νομικά.


Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα συμμετέχουμε στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου θα αργήσει να βγει. Είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε νομικές εγγυήσεις, όποτε κι αν είναι αυτές. Επίσης, η Ευρωλίγκα είναι μία διοργάνωση που εξαρτάται από τη διαφήμιση και η μη συμμετοχή μας, μας στερεί ένα σημαντικό κομμάτι του εισοδήματός μας.

Στην ουσία μας στερείται μία πηγή εισοδήματος από μία εταιρία, στην οποία είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι».