Ολυμπιακός: Όταν ο Κάνααν οργίασε κόντρα στους Πειραιώτες με 6/9 τρίποντα (vid)

Ο Αιζάια Κάνααν έλαμψε στο Καζάν κόντρα στον Ολυμπιακό - Μέτρησε 6/9 τρίποντα κόντρα στους Πειραιώτες, δείχνοντας το εκτελεστικό του ένστικτο.

Ολυμπιακός: Όταν ο Κάνααν οργίασε κόντρα στους Πειραιώτες με 6/9 τρίποντα (vid)

Τον περασμένο Δεκέμβρη, ο Ολυμπιακός νίκησε στην παράταση (77-77) την Ούνικς Καζάν με σκορ 84-87. Είχε κάνει σπουδαίο ματς ο Σάσα Βεζένκοφ (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ), αλλά παράλληλα είχε λάμψει και το άστρο του Αιζάια Κάνααν.

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, δημιούργησε με την Ούνικς μεγάλα προβλήματα απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα. Σε 31 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ, μέτρησε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, δείχνοντας το εκτελεστικό του ένστικτο πίσω από τα 6.75 μέτρα. Σε 24 ματς με την Ούνικς πέρσι, μέτρησε 11.8 πόντους με 40.9% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 81.6% στις βολές, σε 23.5 λεπτά.

Ο Αϊζάια Κάνααν ναι μεν υστερεί σε μέγεθος (1.83 ύψος), αλλά είναι δυνατός και αρκετά γυμνασμένος. Έχει αγωνιστικό θράσος, δεν θα φοβηθεί να μπει μέσα στη ρακέτα να τελειώσει τις φάσεις και παρά τη διαφορά στο ύψος που θα συναντήσει μπροστά του, το γεροδεμένο του κορμί τον βοηθά να έχει καλή ισορροπία. Είναι ένας τρομερός σουτέρ. Μπορεί να σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο, είτε κοντά στο καλάθι είτε από μέση απόσταση είτε φυσικά και από την περιφέρεια. Αν του δοθεί η ευκαιρία για ελεύθερο σουτ, δεν θα διστάσει να σουτάρει, δεν θα ψάξει το αγαπημένο του σημείο. Δώσε του χώρο και θα σε... τιμωρήσει. Η αντίπαλη άμυνα δεν θα του βρει αδυναμία να τον στείλει σε κάποια πλευρά που θα τον ζορίσει να σκοράρει.

Είναι εξαιρετικός στο να εκτελεί όχι μόνο όταν βρεθεί ελεύθερος, αλλά και μετά από ντρίμπλα. Ξέρει να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του. Φημίζεται για τον τρόπο που κινείται μακριά από την μπάλα, αλλά και στο πώς να δέχεται τα σκριν. Είναι ικανότατος στο να κινείται τόσο στον δεξιό, όσο και στον αριστερό διάδρομο. Επειδή υστερεί σε μέγεθος, έχει μάθει να έχει γρήγορη εκτέλεση, προλαβαίνοντας τον κάθε αντίπαλο που θα επιχειρήσει να τον κόψει.