Τζόρντι Μπερτομέου: Το τελευταίο του «χαρτί» για να μην χάσει τη θέση του στην EuroLeague

Έξι ομάδες ζητούν να μην έχει πλέον δικαίωμα ψήφου η ΤΣΣΚΑ, πράγμα που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

Τζόρντι Μπερτομέου: Το τελευταίο του «χαρτί» για να μην χάσει τη θέση του στην EuroLeague

Με επιστολή τους οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Εφές, Φενέρ, μαζί με τη Βιλερμπάν ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ζητώντας την ακύρωση του επερχόμενου ΔΣ και τη μη επικύρωση της απόλυσης του Τζόρντι Μπερτομέου, ισχυριζόμενες πως η ΤΣΣΚΑ δεν πρέπει να έχει πλέον δικαίωμα ψήφου.

Οι έξι ομάδες επιθυμούν να ακυρώσουν το συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, με βασικά ζητήματα την επικύρωση της απόλυσης και την αποζημίωση του Τζόρντι Μπερτομέου και τις υποψηφιότητες για τον νέο Πρόεδρο και τον Γενικό/ Εκτελεστικό Διευθυντή της λίγκας.

Εκείνο που θέλουν είναι να μην έχει δικαίωμα ψήφου η ΤΣΣΚΑ, ώστε να δημιουργηθούν νέες ισορροπίες που θα δώσουν τη δυνατότητα στον Μπερτομέου να παραμείνει στη λίγκα.

Χωρίς τις Βιλερμπάν και Μπάγερν, αλλά με την ΤΣΣΚΑ οι συσχετισμοί ήταν 6-5 υπέρ της αποχώρησης Μπερτομέου, όπως ήδη ψηφίστηκε.

Με αυτές τις δύο ομάδες που μπήκαν ως μέτοχοι με συμβόλαια τύπου Α, οι πληροφορίες λένε πως επίσης οι συσχετισμοί είναι 7-6 υπέρ της αποχώρησης του Καταλανού, γι’ αυτό και επιχειρούν να αποκλείσουν την ΤΣΣΚΑ, ώστε να πάμε στο 6-6.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η ρωσική ομάδα, βασικός παράγοντας της γιγάντωσης της Ευρωλίγκας, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα ζητήσει υπέρογκες αποζημιώσεις σε περίπτωση που οι υπόλοιποι μέτοχοι αποφάσιζαν τον αποκλεισμό της από το κέντρο αποφάσεων.