Ολυμπιακός: Ξένοι παίκτες της EuroLeague που μένουν ελεύθεροι

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει 3 κινήσεις το καλοκαίρι - Διαβάστε τη λίστα με τους παίκτες επιπέδου EuroLeague που μένουν φέτος ελεύθεροι.

Ολυμπιακός: Ξένοι παίκτες της EuroLeague που μένουν ελεύθεροι

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα πάει για τρεις κινήσεις μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Σε ποιες θέσεις; Αναμφίβολα θα κοιτάξει για «4άρι», για έναν παίκτη πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ, ύστερα και από την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη. Επίσης, θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αποχώρησαν των Χαασάν Μάρτιν και Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Παράλληλα, το θέμα που καίει είναι αυτό του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Οι Πειραιώτες θέλουν να τον κρατήσουν, αλλά στο ενδεχόμενο που ο ομογενής γκαρντ αποχωρήσει είναι δεδομένο πως η ομάδα θα κοιτάξει για ένα «2άρι» με έφεση στο σκορ και στο σουτ.

Ας καταγράψουμε όμως μία λίστα με μπασκετμπολίστες, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι. Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως και να απασχολήσουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος θα επιμείνει και φέτος να ασχοληθεί με αθλητές, οι οποίοι έχουν πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ Ντουέιν Μπέικον της Μονακό, ο οποίος έκανε έξοχη σεζόν στην Ευρωλίγκα (14 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ) και θα απασχολήσει αρκετές ομάδες. Ο έμπειρος γκαρντ Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος τα πήγε περίφημα (13.8 πόντοι, 6.1 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ) φέτος στην Ούνιξ Καζάν. Το γαλλικό διαμάντι, Ελί Οκομπό, ο δραστήριος γκαρντ της Βιλερμπάν (14.5 πόντοι, 3.8 ασίστ), ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με την ποιότητά του. Φημολογείται πως τον θέλει η Ρεάλ. Ελεύθερος είναι και ο Μάικ Τζέιμς.

Στους ψηλούς, η Μπαρτσελόνα θα αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό σέντερ Μπράντον Ντέιβις με το... αλμυρό συμβόλαιο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον η περίπτωση του Ντόντα Χολ. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν… θεριό ανήμερο μέσα στη ρακέτα της Μονακό και φημίζεται για την άμυνα αλλά και για τα αθλητικά του προσόντα. Ελεύθερος και ο σέντερ Τζόρνταν Μίκι, ο οποίος δείχνει να καταλήγει στη Βίρτους Μπολόνια.

Ο Τομά Ερτέλ θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Νταρούν Χίλιαρντ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, πάντως, ο οποίος τα πήγε καλά με την Μπάγερν, έχει δεχτεί ενδιαφέρον από Μακάμπι και Βίρτους. Στη λίστα ο Λιθουανός Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος παίζει κυρίως στο «3», θέση στην οποία ο Ολυμπιακός έχει Παπανιολάου – Μακ Κίσικ.

Στη λίστα προσθέστε και τα ονόματα του δυναμικού πάουερ φόργουορντ Ντέρικ Ουίλιαμς (συζητάει ανανέωση με Μακάμπι), του Τζος Νίμπο (Ζαλγκίρις), του Κρις Τζόουνς (Βιλερμπάν), του Οθέλο Χάντερ (Μπαγερν) και του Όστιν Χόλινς (Ερυθρός Αστέρας).