EuroLeague: Ώρα τελικού στο Βελιγράδι

Η πιο μεγάλη ώρα της φετινής EuroLeague έφθασε! Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές θα διεκδικήσουν στο Βελιγράδι το βαρύτιμο τρόπαιο. Για το ενδέκατο η Ρεάλ, για το «back-to-back» η Εφές.

EuroLeague: Ώρα τελικού στο Βελιγράδι

Η ώρα της στέψης στην EuroLeague έφθασε! Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές θα τεθούν αντιμέτωπες στην «Stark Arena» (20:00, Novasports Prime) με φόντο την κορυφή της Ευρώπης. Η «Βασίλισσα» κυνηγά το ενδέκατο τρόπαιο της ιστορίας της ενώ η Αναντολού Εφές ψάχνει την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτησή της μετά την επιτυχία της την περσινή σεζόν στην Κολωνία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο σε αυτό το γήπεδο το 2018 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο θέλουν να επαναλάβουν αυτήν την επιτυχία ορμώμενοι και από την νίκη του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού θα επιδιώξει να πάρει το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της στον τρίτο της τελικό.

Χωρίς τον Γκος θα παραταχθούν οι «μερένχες» ενώ για τους «Τούρκους» εκτός θα μείνει ο Σίμον.

Εφές και Ρεάλ είχαν από μια νίκη στην κανονική διάρκεια. Η ομάδα του Αταμάν νίκησε με 93-90 εντός έδρας ενώ εκείνη του Λάσο επικράτησε 82-69 στην Μαδρίτη.

Συνολικά, η Ρεάλ μετρά 26 νίκες σε 39 ματς απέναντι στην Εφές η οποία έχει 13.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), πιθανότατα στο τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκίτας Βίλιους (Λιθουανία).