Πάμπλο Λάσο - Εργκίν Αταμάν: Η... εκδίκηση των ταβερνιάρηδων!

Πάμπλο Λάσο και Εργκίν Αταμάν γελάνε πάντα με όσα λένε για αυτούς και αυτό που ξέρουν είναι ότι εκείνοι θα βρίσκονται στον τελικό της Ευρωλίγκας 

Πάμπλο Λάσο - Εργκίν Αταμάν: Η... εκδίκηση των ταβερνιάρηδων!

Εργκίν Αταμάν και Πάμπλο Λάσο λοιπόν θα διεκδικήσουν το Σάββατο (20.00) το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας! Ένα ζευγάρι προπονητών που έχει ακούσει τα μύρια όσα, κι όχι τόσο για τις ικανότητές τους αλλά για την εμφάνισή τους! Στο γήπεδο όμως …ξυρίζουν τον γαμπρό, και Αταμάν με Λάσο αφήνουν τους άλλους να λένε τα δικά τους. Στο τέλος άλλωστε αυτοί γελάνε!

Το εκνευριστικό, ίσως και άδικο της υπόθεσης, είναι ότι οι δυο προπονητές έχουν πετύχει τόσα όλα αυτά τα χρόνια (και συνεχίζουν) αλλά παραμένουν το εύκολο θύμα κριτικής. Τι άλλο να κάνουν δηλαδή; Ο Λάσο που έκανε ξανά τη Ρεάλ πρωταγωνίστρια και την οδήγησε δυο φορές στην κορυφή της Ευρώπης, στην άσχημη περίοδο της ομάδας φέτος, έγινε πάλι …μυρωδιάς, ενώ και ο Αταμάν τα …άκουγε με την Εφές να μην ξεκινάει καλά στη φετινή Ευρωλίγκα. Πίσω έχει όμως η αχλάδα την ουρά.

Με τη γλώσσα των αριθμών, αυτό είναι το 7ο φάιναλ φορ για τον Λάσο, ο οποίος πάει για την 3η κούπα, ενώ για τον Αταμάν είναι το 5ο και εξορμά για το «μπακ του μπακ». Αφήνουμε στην άκρη τους πολλούς εγχώριους και μη τίτλους που έχουν κατακτήσει.

Προπονητικά, και οι δυο ήταν άριστα προετοιμασμένοι στους ημιτελικούς. Ο Αταμάν είχε διαβάσει πολύ καλά τον Ολυμπιακό, όπως και ο Λάσο τη Μπαρτσελόνα. Του πολυπροβεβλημένου Γιασικεβίτσιους, ο οποίος σκασμένος τα έριξε στους παίκτες του για την ήττα.

Εμείς πάντως σεβόμαστε απεριόριστα τους Λάσο και Αταμάν. Ας είναι και αντιτουριστικοί. Για μπάσκετ μιλάμε.