Υποχρέωση είναι η συνέχεια αυτής της σπουδαίας ομάδας του Ολυμπιακού...

Δεν μπορεί ένα σουτ να σταματήσει μια ομάδα γεμάτη υγεία και πρόοδο. Ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές, προσπάθησε, έκανε σωστά, έκανε λάθη, πληγώθηκε. Ο κόσμος του ξέρει ότι τα καλύτερα είναι μπροστά...

Υποχρέωση είναι η συνέχεια αυτής της σπουδαίας ομάδας του Ολυμπιακού...

Είναι από τις βραδιές που όπως έλεγε κάποια ψυχή παλιότερα, «βάζεις μια ταινία, να μη σκέφτεσαι».

Ο Ολυμπιακός έχασε από το δολοφονικό σουτ του Μίτσιτς την ευκαιρία να διεκδικήσει στην παράταση την πρόκριση στον τελικό, παρόλο που σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους - με εξαίρεση την επική μείωση το -11 στον πόντο - έκανε πολλά που δεν έπρεπε να συμβούν ώστε να φτάσουμε στην τελευταία φάση. Εκεί όπου όλα τα σουτ μπαίνουν και όλα χάνονται. Αυτό μπήκε και έκανε ήρωα έναν αντίπαλο, αντί έναν «ερυθρόλευκο».

Έτσι είναι το μπάσκετ. Αναλύσεις επί αναλύσεων θα ξεκινήσουν. Για τον κόουτς Μπαρτζώκα, για τον Βεζένκοφ που ανέλαβε την ευθύνη αν και ποτέ δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα σε τέτοιες ήττες, τον Ντόρσεϊ, τον έναν ή τον άλλον από αυτούς τους σπουδαίους συντελεστές μιας σπουδαίας ομάδας. Ας το κάνουν οι περισσότερο ειδικοί.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι δημιούργησε ατμόσφαιρα ζηλευτή. Από κάθε ομάδα, για κάθε προπονητή ή παίκτη. Πικράθηκε ο κόσμος για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, αλλά γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι τα καλύτερα γι΄αυτή την ομάδα είναι μπροστά. Έχει τους ιδιοκτήτες, τον προπονητή, τους παίκτες για να συνεχίσει. Κι αυτό πρέπει μέσα του ο καθένας από το πόστο του να κρατήσει έπειτα από έναν αγώνα που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά και με happy end.

Οι Αγγελόπουλοι, ο Μπαρτζώκας, οι συνεργάτες, ΟΛΗ αυτή η έξοχη ομάδα, αυτοί οι ΜΕΓΑΛΟΙ παίκτες της σε ψυχή και ταλέντο, αλλά και φυσικά ο κόσμος του Ολυμπιακού θα ξεπεράσουν σύντομα αυτή την πικρή βραδιά. Αν θέλουν, μπορούν να βάλουν την ταινία με την μέχρι τώρα πορεία μέχρι αυτό το ματς, αυτό το σουτ.

Η συνέχεια ανήκει σε αυτή την ομάδα και σε αυτόν τον κόσμο. Από το Σάββατο κιόλας...