Γιασικεβίτσιους: «Ογδόντα λεπτά από τον τίτλο της EuroLeague, όπως και οι άλλες ομάδες»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για το Final Four του Βελιγραδίου. 

Γιασικεβίτσιους: «Ογδόντα λεπτά από τον τίτλο της EuroLeague, όπως και οι άλλες ομάδες»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη αναφέρθηκε στο πως προετοιμάζεται η ομάδα, τον ημιτελικό με τη Ρεάλ ενώ μίλησε και για τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους:

Πώς πηγαίνει η Μπαρτσελόνα στο Final Four;

«Είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί αυτό. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη, με πολλή επιθυμία. Προπονούμαστε καλά. Σκεπτόμενοι τον αντίπαλο, ίσως λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά τον αντίπαλο, έχουμε παίξει πολλές φορές αυτή τη σεζόν. Πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα καλά και να μην δίνεις τίποτα, αυτό είναι το κλειδί σε όλα. Θα είναι δύσκολο να τους εκπλήξεις. Αν σε οποιοδήποτε παιχνίδι εναντίον τους το σκορ είναι υψηλό είναι γιατί έχουμε χαρίσει πολλά εύκολα καλάθια».

Η φυσική κατάσταση της ομάδας;

«Όλοι έχουν προπονηθεί εκτός από τον Μαρτίνεζ που έχει κρύωμα. Σε αυτό το σημείο όλες οι ομάδες έχουν δυσφορία. Βασικά τους έχουμε όλους. Κρίμα που ο Κούριτς δεν μπορεί να παίξει πολύ τον τελευταίο καιρό».

Πως προετοιμάστε ένα Final Four ως προπονητής;

«Το μυστικό για να αντιμετωπίσεις ένα Final Four είναι να έχεις εμπειρία. Πάντα έλεγα ότι στο πρώτο μου ήμουν πολύ νευρικός, χωρίς να κοιμηθώ μια εβδομάδα πριν. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί σε κάποιους. Πρέπει να το ζήσεις. Μπορείς να προετοιμάσεις τους παίκτες, αλλά αυτοί είναι που πρέπει να το ζήσουν σε πρώτο πρόσωπο. Τώρα τα ζω διαφορετικά. Κοιμάμαι πολύ καλύτερα από πριν. Έχουμε μια έμπειρη ομάδα. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τα συναισθήματα».

Για την «πείνα» της Ρεάλ να κερδίσει την Μπαρτσελόνα;

«Κάθε αγώνας είναι μια νέα ιστορία. Ίσως το γεγονός ότι νικήσαμε τη Μαδρίτη στα τελευταία παιχνίδια να παίζει εναντίον μας. Μπορεί να πεινάνε περισσότερο από εμάς για να μας νικήσουν. Πρέπει πρώτα απ' όλα να τους ταιριάξουμε σε αυτό. Βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της σεζόν, κινώντας πολύ καλά την μπάλα. Είναι ένα Final Four, πρέπει να είναι δύσκολο».

Πως είναι ο Μίροτιτς;

«Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Το έχουμε δείξει αυτές τις δύο σεζόν, δεν εξαρτόμαστε από έναν παίκτη, ούτε καν από τον καλύτερο στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ο Μίροτιτς να είναι στο επίπεδό του, φυσικά, αλλά αν δεν είναι, αφού είναι αρκετά ανθρώπινος, οι άλλοι πρέπει να πάνε ένα βήμα παραπέρα».

Για τον Χίγκινς;

«Ο Κόρι σίγουρα θα παίξει. Η εμπειρία σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Έχει πάει σε πολλά Final Four, έχει κερδίσει δύο. Δεν είναι στο 100%, αλλά νομίζω ότι μπορεί να είναι σημαντικός. Στο πέμπτο παιχνίδι με την Μπάγερν είχαμε πολλά προβλήματα και παίξαμε με πέντε παίκτες. Πρέπει να βρεις πέντε».

Οι σκέψεις λίγο πριν το Final Four;

«Είμαστε 80 λεπτά από τον τίτλο, όπως η Ρεάλ και οι άλλες ομάδες. Πρέπει να κερδίσουμε τον πρώτο για να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τον δεύτερο και να κερδίσουμε τον τίτλο».