Κώστας Σλούκας: O MVP του Ολυμπιακού στα playoffs

Το σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague ανέδειξε τον Κώστα Σλούκα ως τον MVP του Ολυμπιακού στη φάση των playoffs κόντρα στη Μονακό - Σε ρυθμούς... Βασίλη Σπανούλη κινήθηκε ο 32χρονος γκαρντ.

Κώστας Σλούκας: O MVP του Ολυμπιακού στα playoffs

O Kώστας Σλούκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Για να γίνει ο ηγέτης της νέας εποχής, για να κάνει τη διαφορά στα δύσκολα, για να συνεισφέρει με το ταλέντο, την εμπειρία του και με το ιδιοφυές παιχνίδι του σε σκορ και δημιουργία.

Ο 32χρονος αριστερόχειρας γκαρντ, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, ήταν ο μεγάλος MVP του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague κόντρα στη Μονακό. Πήρε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους (18.2), έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, αλλά και συνεισφοράς στο κομμάτι της δημιουργίας και όχι μόνο.

Μέτρησε 14.8 πόντους με 57.9% στα τρίποντα

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος θα λάβει μέρος στο Βελιγράδι στο 9o Final-Four της πλούσιας καριέρας του, ολοκλήρωσε τα playoffs κόντρα στη Μονακό έχοντας 14.8 πόντους. Ήταν εύστοχος τόσο κοντά στο καλάθι (64.7%-11/17 σουτ), όσο και από την περιφέρεια (57.9%-11/19 τρίποντα), ενώ ήταν ψύχραιμος και στις βολές (90.5%-19/21).

Σε όλα αυτά προσθέστε 3.8 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ, συν 4.6 κερδισμένα φάουλ ανά παιχνίδι, σε 26.4 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από τη στιγμή που η σειρά μεταφέρθηκε στο Μονακό, μετρώντας 18.3 πόντους και 77.7% στα τρίποντα (7/10 προσπάθειες).

Εξίσου εντυπωσιακό το γεγονός πως στο Game 5 στο ΣΕΦ κόντρα στη Μονακό, ο Κώστας Σλούκας ήταν υπεύθυνος για τους 21 από τους 28 πόντους της ομάδας (με πόντους και ασίστ) στην τέταρτη περίοδο.

Σε ρυθμούς Σπανούλη!

Ο Κώστας Σλούκας βγήκε για ακόμη μία φορά μπροστά στα δύσκολα. Έβαλε μεγάλα και κρίσιμα σουτ, δημιούργησε ρήγματα στον αντίπαλο με τις διεισδύσεις του, έτρεξε σωστά την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, λειτούργησε αρμονικά στα πικ-εν-ρολ και φώναξε «παρών» όταν η μπάλα «έκαιγε». Το αγωνιστικό του θράσος, τη ψυχραιμία, αλλά και την αυτοπεποίθησή του, είναι χαρακτηριστικά που θα τα χρειαστεί ο Ολυμπιακός και στο Βελιγράδι.

Ο αριστερόχειρας γκαρντ, μάλιστα, στα 4α δεκάλεπτα της προημιτελικής σειράς κόντρα στη Μονακό, σημείωσε τους 48 από τους 102 πόντους του Ολυμπιακού. Δηλαδή, το 47% των πόντων της ομάδας του στις τελευταίες περιόδους απέναντι στους Μονεγάσκους. Ένα λαμπρό δείγμα πως ξέρει να κάνει τη διαφορά στα δύσκολα, αλλά και πως δεν θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλίες στην ώρα της κρίσης.

Ο Κώστας Σλούκας κινήθηκε σε ρυθμούς... Βασίλη Σπανούλη στα playoffs της EuroLeague κόντρα στη Μονακό, συνεχίζοντας να ακολουθεί το πεπρωμένο του. Να ηγηθεί της ομάδας του Ολυμπιακού στις επιτυχίες της νέας εποχής. Και μέχρι στιγμής το πράττει περίφημα!