Ολυμπιακός: Από το Λονδίνο στο Βελιγράδι

Μπαρτζώκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας, επιστρέφουν ξανά μαζί στα Final-Four όντας μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός: Από το Λονδίνο στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Final-Four του Βελιγραδίου με άρωμα... Λονδίνου! Γιατί το λέμε αυτό; Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στη σερβική πρωτεύουσα έχοντας τέσσερις ανθρώπους στην αποστολή του, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης το 2013.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας, ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου, αλλά και ο Κώστας Σλούκας. Όλοι μαζί οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο περίφημο back-to-back και παραμένουν και μέχρι σήμερα η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε να κατακτήσει την EuroLeague για δεύτερη σερί σεζόν.

O Oλυμπιακός στο Λονδίνο έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Πρώτα στον ημιτελικό νίκησε για ακόμη μία φορά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ισοπεδώνοντάς την με την άμυνά του (52-69), ενώ στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με σκορ 100-88, κατακτώντας το τρόπαιο.

Εννέα χρόνια μετά, οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας, θα αγωνιστούν ξανά μαζί σε ένα Final-Four σαν μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού. Το 2015 είχαν αποχωρήσει οι Μπαρτζώκας-Παπανικολάου, το 2017 ο «Παπ» ήταν πίσω, αλλά ο Σλούκας ήταν μέλος της Φενέρμπαχτσε.

Tην τελευταία φορά, λοιπόν, που βρέθηκε μαζί αυτή η τετράδα, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Πλέον, μένει να φανεί πως θα κυλήσει το Final-Four στο Βελιγράδι.