ΘΡΥΛΟΣ FINAL 4...7!

Από τις πιο μαγικές βραδιές στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού αυτή της 4ης Μαΐου 2022. Πρόκριση στο final 4 του μπάσκετ, κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, μέσα σε λίγες ώρες. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί...

ΘΡΥΛΟΣ FINAL 4...7!

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα από μια πρόκριση στο final 4 της Ευρωλίγκας. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο, έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες νίκες από αυτή κόντρα στη Μονακό. Έχει προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις και ξεσπάσματα ευτυχίας σαν κι αυτό που έγινε στο ΣΕΦ για τον θρίαμβο του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του με τη συμμετοχή μετά από πέντε χρόνια στην τελική τετράδα της διοργάνωσης. Σε μια βραδιά που οι Έλληνες και ξένοι άσοι της ομάδας, όλοι μαζί, πήραν το πάθος της εξέδρας, την ατμόσφαιρα που έκανε τον Κέβιν Ντουράντ να υποκλιθεί και να διαφημίσει τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του στα μήκη και στα πλάτη.

Ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο έχει πετύχει πιο σημαντικές νίκες και με πολύ καλύτερη μπάλα από αυτή που έπαιξε στην Τούμπα, ανατρέποντας το σκορ και τις ελπίδες του ΠΑΟΚ να μην τον αφήσει να πανηγυρίσει στο σπίτι του. Έχει κάνει μεγαλύτερες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο και έχει σφραγίσει ακόμη νωρίτερα κάποια από τα 47 πρωταθλήματά του, απ' όσο συνέβη φέτος. Σε αυτή την παράξενη σεζόν, με την ομάδα να φτάνει τελικά στο στόχο της και να ετοιμάζεται ήδη για τη βελτιωμένη εκδοχή της για την επόμενη.

Όμως τόσο σύντομα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δύσκολο να θυμηθεί κανείς στην πειραϊκή ομάδα. Αυτό που έζησε μέσα σε λίγες ώρες ο κόσμος του, νίκη στην Τούμπα και τίτλος στην έδρα του ΠΑΟΚ, νίκη επί της Μονακό και επιστροφή στο final 4 της Ευρωλίγκας, είναι σπάνιο. Είναι μοναδικό. Κι είναι αυτό που μπορεί να κάνει παλιούς και νέους φίλους του Ολυμπιακού να καταλάβουν (όταν συνέλθουν από το συνεχόμενο κύμα χαράς) πόσο μαγικό είναι όλο αυτό που έχουν επιλέξει για τη ζωή τους. Τέτοιες βραδιές δεν ξεχνιούνται. Και δεν θέλει κανείς να τις ξεχάσει.

Για περισσότερες αναλύσεις, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ας πάρουμε κι εμείς λίγο το χρόνο μας. Σε λίγες ώρες. Να συνέλθουμε κι από αυτό το επίσης απίθανο (γοητεία γενικά του αθλητισμού και σασπένς ανείπωτο) που συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα στο Μπερναμπέου. Σε μια άλλη απίστευτη ανατροπή σκορ, σκηνικού και συναισθημάτων, στη ρεβάνς της Ρεάλ με τη Σίτι για το Champions League.