Παρτίζαν: «Δεν θα ζητήσουμε wild card για την EuroLeague, αν μας δώσουν δεν θα αρνηθούμε»

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχαήλοβιτς μίλησε για μια ενδεχόμενη παρουσία των «Σέρβων» στην EuroLeague την νέα σεζόν έπειτα από τον πρόωρο αποκλεισμό στο EuroCup

Παρτίζαν: «Δεν θα ζητήσουμε wild card για την EuroLeague, αν μας δώσουν δεν θα αρνηθούμε»

Η συμμετοχή στην επόμενη EuroLeague αποτέλεσε τον στόχο για την Παρτίζαν την φετινή σεζόν όμως η ήττα από την Μπούρσασπορ στην Stark Arena και ο αποκλεισμός στους «16» άνοιξε την κουβέντα για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αναφέρεται σε wild card, καθώς έχασε το εισιτήριο που εξασφάλιζε την πρόκριση στον νικητή του EuroCup.

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν Οστόγια Μιχαήλοβιτς πήρε θέση επί του θέματος ξεκαθαρίζοντας σε συνέντευξή του στη Zurnal πως οι Σέρβοι δεν πρόκειται να αιτηθούν επισήμως wild card. Αν όμως δεχτούν πρόσκληση να παίξουν στην επόμενη EuroLeague, θα το πράξουν:

«Η Παρτίζαν δεν είναι σε θέση να αποφασίσει αν θα παίξει στην EuroLeague ή όχι. Αν μας προσκαλέσουν, δεν θα αρνηθούμε. Όμως δεν πρόκειται να ζητήσουμε τίποτα ως Παρτίζαν (σ.σ. εννοεί wild card). Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δηλαδή λυπάμει ειλικρινά για ό,τι συμβαίνει με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη διοίκησή της, έχουμε επίσης επαφές με τα άλλα κλαμπ που έχουν αποκλειστεί. Νομίζω πως δεν είναι δίκαιη η στάση προς ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ για χρόνια. Είναι άσχημο, όμως δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί»