Βεζένκοφ: «Όποιος αντίπαλος έρθει τώρα, έχουμε το ΣΕΦ, τον κόσμο μας και την ομάδα μας να περάσουμε»

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξήγησε όλα όσα έκανε ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Βεζένκοφ: «Όποιος αντίπαλος έρθει τώρα, έχουμε το ΣΕΦ, τον κόσμο μας και την ομάδα μας να περάσουμε»

Ορεξάτος και ευδιάθετος ο Σάσα Βεζένκοφ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (73-66). Στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι Πειραιώτες έχοντας ως «όπλο» το ΣΕΦ δεν φοβούνται κανέναν και στα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλεονέκτημα έδρας και την σίγουρη 3η θέση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Οταν ξεκίνησε η σεζόν, αν λέγαμε ότι θα τελειώναμε 3οι, ίσως ούτε εμείς να μην το πιστεύαμε. Γίναμε ομάδα πάρα πολύ γρήγορα. Τα νέα παιδιά έδεσαν πολύ γρήγορα στο στυλ που ήθελε ο κόουτς και με όλους εμάς που ήμασταν εδώ. Θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτό θέλαμε, αυτό επιδιώκαμε. Ξέραμε ότι αν κρατούσαμε το ΣΕΦ με όσο το δυνατόν λιγότερες ήττες, τότε θα είχαμε πιθανότητες. Μετά έγιναν και όλα αυτά με τις ρώσικες ομάδες. Δεν ξέρω αν θα βγαίναμε 3οι αν ήταν στη διοργάνωση η ΤΣΣΚΑ και η Ζενίτ. Με πολλή δουλειά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με τα τωρινά δεδομένα θέλαμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα και τα καταφέραμε».

Για το «μέταλλο» του Ολυμπιακού: «Σε αντίθεση με άλλες ομάδες μπορεί να μην έχουμε το ρόστερ 16-17 παικτών, αλλά έχουμε 13-14 παίκτες που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Πνευματικά όλοι είναι έτοιμοι. Κάποιος δεν θα παίξει καλά σε ένα ματς, θα έχουμε και απουσίες, όπως έγινε με τον Ερυθρό Αστέρα. Εχουμε όμως βρει τους ρόλους μας και αυτό είναι το κλειδί. Χαίρεται ο ένας με την χαρά του άλλου. Πιστεύω ότι όλο αυτό το δέσιμο μάς βοηθάει και στο παρκέ. Θα υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοί, αλλά σε ποια οικογένεια δεν μαλώνεις; Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά τα παιδιά, τους προπονητές και όσους είναι πίσω από τις κάμερες. Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα».

Για το πώς ξεπεράστηκαν οι κρίσεις μέσα στη σεζόν: «Σίγουρα οι παλιοί έπαιξαν ρόλο και κυρίως ο Πρίντεζης που με την φυσική του παρουσία έχει τον τρόπο να σε κάνει να ηρεμήσεις και να χαμογελάσεις. Η παρουσία του στα αποδυτήρια και στο παρκέ μάς βοηθάει απίστευτα. Επίσης, οι Σλούκας και Παπανικολάου ξέρουν πώς μπορούν να διαχειριστούν τις κρίσεις. Κολλήσαμε πάνω σε αυτούς τους τρεις και μας βοηθούν. Υπάρχουν σίγουρα δύσκολες στιγμές, αλλά ξέρουμε ότι αυτοί θα μας βοηθήσουν».

Για το ότι ξεπέρασαν ένα κακό σερί: «Προσπαθήσαμε να μην χτίσουμε ένα αρνητικό σερί. Φτάσαμε έως τις 4 σερί ήττες τον Γενάρη, αλλά έπρεπε να βάλουμε ένα στοπ. Άλλαξε το τσιπάκι στο ματς με την Μπασκόνια, κερδίσαμε και το Κύπελλο και μας έδωσε μία ώθηση και ανακούφιση. Οπότε, μετά ήταν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς.

Όταν παίζουμε στο ΣΕΦ και είναι γεμάτο και έχουμε μόνο μία ήττα στη σεζόν, δεν υπάρχει λόγος να διαλέξουμε αντίπαλο. Όποιος έρθει, εμείς έχουμε τον κόσμο μας και την ομάδα μας. Εχουμε αυτοπεποίθηση».