Μποζίκας: «Μας επηρέασαν τα βαθμολογικά σενάρια»

Ο Γιώργος Μποζίκας αναφέρθηκε στα αίτια της «βαριάς» ήττας του Ολυμπιακού στη Γαλλία απέναντι στη Μονακό. 

Μποζίκας: «Μας επηρέασαν τα βαθμολογικά σενάρια»

Ο Γιώργος Μποζίκας παραδέχτηκε στη NOVA ότι οι βαθμολογικές συζητήσεις μετά την πρόκριση στα πλέι - οφ «χάλασαν» το μυαλό του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Ήταν θέμα προσέγγισης, οι ίδιοι ήταν οι παίκτες που έπαιξαν με τον Παναθηναϊκό, οι ίδιοι και σήμερα. Στο β’ δεκάλεπτο χάσαμε 29-9 και μας κόστισε. Αλλά και στο α’ ο ρυθμός που ξεκινήσαμε δεν μας συνέφερε. Άνοιξε το ματς και δώσαμε πλεονέκτημα στον αντίπαλο.

Κάναμε μόνο ένα φάουλ στην α’ περίοδο και στη β’ σε ένα πεντάλεπτο δεχτήκαμε 22 πόντους. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι περισσότερο. Πρέπει να παίζουμε από την αρχή, να χρησιμοποιούμε τα φάουλ, η άμυνα με την επίθεση συνδέονται. Πολλές φορές κάναμε φάουλ πάνω στο σουτ, κάτι ασυνήθιστο. Όλα αυτά είναι πνευματικό θέμα», είπε αρχικά ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς μας επηρέασαν τα βαθμολογικά σενάρια. Πρέπει να έχουμε θετική προσέγγιση και να μη σκεφτόμαστε την κατάταξη και αν θα τερματίσουμε πιο ψηλά ή πιο χαμηλά, αλλά να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Είναι θέμα εμπειρίας να το διαχειριζόμαστε. Το συζητήσαμε και πριν το παιχνίδι αλλά και μετά, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο».

Για το επόμενο ματς με τη Βιλερμπάν τόνισε: «Μετά από κάθε ήττα έχουμε δείξει αντίδραση με θετική απόδοση. Έχουμε δύο μέρες, υπάρχει και η κούραση, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όλες οι ομάδες είναι καλές και υψηλού επιπέδου. Η Βιλερμπάν κέρδισε σε μία δύσκολη έδρα και αν δεν είσαι έτοιμος η κατάληξη θα είναι η ήττα».