Η χρονιά δεν τελείωσε…

Το τελικό σκορ στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό αντικατοπτρίζει το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού - Γράφει ο Ανδρέας Χανιάς. 

Η χρονιά δεν τελείωσε…

Το σκορ αντικατοπτρίζει το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού χθες στο ΣΕΦ. Αδυνατούσε να σταθεί απέναντι στον αντίπαλό του και να βρει τρόπο να ξεφύγει από τη… φάκα. Μια ομάδα με ελάχιστες επιλογές, χωρίς ενέργεια, ρυθμό, αποφασιστικότητα, που υποτάχθηκε αμέσως στη μοίρα της και έγινε έρμαιο στις ορέξεις του αντιπάλου της.

Υπήρχαν προβλήματα, απουσίες, οι προπονήσεις γίνονταν με επτά και οκτώ παίκτες, ιώσεις και τραυματισμοί έχουν προκαλέσει πρόβλημα στον ρυθμό και την ένταση της ομάδας. Όμως μιλάμε για ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, εκεί όπου όλα πηγαίνουν στην άκρη και όλοι ξεχνάνε πόνους, προβλήματα, απροπονησιά.

Θα έλεγε κανείς πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν βολευτεί με την εικόνα που υπάρχει, με τα προβλήματα και την αναγκαστική επιλογή έσοδα-έξοδα. Ξέρουν πως πλέον κανείς δεν θα φύγει, διότι δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις και μερικοί περιμένουν να τελειώσει η χρονιά. Δεν είναι όμως έτσι. Στον Παναθηναϊκό οφείλουν να τους δώσουν να καταλάβουν πως συγχωρείται ένα κακό βράδυ αλλά όχι η αδιαφορία.

Τέσσερα φάουλ στο ημίχρονο ο Ουάιτ και ο Έβανς χάζευε τους ψηλούς του Ολυμπιακού να κάνουν… πάρτι μέσα στη ρακέτα, ενώ την ίδια στιγμή ο Μέικον προσπαθούσε να κερδίσει με τρίποντα μόνος του τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ. Αυτά τα έκανε ο Νέντοβιτς τον περασμένο Νοέμβριο μια φορά και ίσως να μην υπάρξει κι άλλη…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ντροπιαστική για την Ιστορία και την προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, είναι σε φόρμα και έχει αυτοπεποίθηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του έχουν το δικαίωμα να περνάνε… ατσαλάκωτοι μέσα στη ρακέτα και να βάζουν με μπάσιμο εύκολα καλάθια.

Να ματώσουν για να σκοράρουν κι αν το κάνουν θα είναι… μάγκες.
Η χρονιά δεν έχει τελειώσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, αντίθετα μόλις έχει αρχίσει για τον Παναθηναϊκό, που έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος πλέον. Με αυτήν την εικόνα και τη νοοτροπία, όμως, πιστεύει κανείς πως μπορεί;