Μεσίνα: «Έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός»

Ο τεχνικός της Αρμάνι, Ετόρε Μεσίνα υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και πρόσθεσε ότι η ομάδα του σώθηκε από το μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ του Κάιλ Χάινς

Μεσίνα: «Έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός»

Ο Ετόρε Μεσίνα ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στην αναμέτρηση με την Αρμάνι και πρόσθεσε: «Νομίζω πως μετά το κακό ξεκίνημα ήμασταν καλύτεροι στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχασε πριν από τρεις μέρες και σίγουρα ήθελε να δείξει τον χαρακτήρα του. Το έκανε αυτό. Στην 4η περίοδο είχαμε προβάδισμα 10π., αλλά κάναμε περίπλοκα τα πράγματα. Σταματήσαμε να κυκλοφορούμε σωστά την μπάλα, κάναμε λάθη και σωθήκαμε από το μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ του Κάιλ Χάινς. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις εκτός έδρας. Δεν ξέρω αν είμαστε ήδη στα πλέι οφ, αλλά βρισκόμαστε κοντά. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν. Εύχομαι καλή τύχη στον Παναθηναϊκό, τον προπονητή του και τους παίκτες του».

Για την πρόταση της Euroleague για την αλλαγή στα κριτήρια της βαθμολογίας χωρίς τις ρωσικές ομάδες: «Ειλικρινά, διάβασα την πρόταση στα γρήγορα το απόγευμα, πριν έρθουμε στο ματς. Δεν έχω ιδέα για το τι θα έπρεπε να γίνει. Θεωρητικά, πρέπει να σεβαστούμε πως μερικές ομάδες έχουν δώσει σημαντικά ματς. Θέλω να μαζέψω περισσότερες πληροφορίες για να σχολιάσω την πρόταση. Σίγουρα, είναι καλό πως η λίγκα επιτέλους σκέφτηκε να κρατήσει όσο μπορεί την ακεραιότητά της, ασχέτως ποιοι παίζουν και ποιοι όχι. Θέλω να σκεφτώ λίγο καλύτερα τις λεπτομέρειες της πρότασης και να τις καταλάβω καλύτερα».

Για τα θετικά και τα αρνητικά που κρατάει από την αναμέτρηση: «Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ κακό. Το ίδιο συνέβη και στα τελευταία λεπτά. Όμως, για 30' στο ενδιάμεσο πιστεύω πως ήμασταν καλοί. Σκοράραμε, παίξαμε άμυνα, βρήκαμε πόντους στο τρανζίσιον. Στην αρχή και στο τέλος ήμασταν βιαστικοί. Αυτό δεν είναι καλό. Επίσης, είχαμε 21 ασίστ, που είναι μεγάλος αριθμός και μαζέψαμε περισσότερα ριμπάουντ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μέγεθος. Το ποσοστό μας στα σουτ μας πλήγωσε. Πήραμε ελεύθερα σουτ και τα χάσαμε. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Όμως, οι 21 ασίστ εκτός έδρας είναι ένα κατόρθωμα».