Ολυμπιακός: Με φόρα στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός απόψε (21.45 - LIVE fosonline.gr) αντιμετωπίζει την Μπάγερν έχοντας στόχο να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και το νικηφόρο σερί στην Ευρώπη

Ολυμπιακός: Με φόρα στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι μόνο βγήκε θριαμβευτής στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στην Κρήτη κατακτώντας το τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά έρχεται και από ένα σημαντικό νικηφόρο σερί στην Ευρώπη. Πήρε το διπλό μέσα στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια (62-72), ενώ στη συνέχεια επικράτησε κόντρα σε δύο ισχυρούς αντιπάλους με υψηλά μπάτζετ και πλούσια ρόστερ. Σε ένα δραματικό ματς στο ΣΕΦ υπέταξε στην παράταση την Αναντολού Εφές (87-85) με το νικητήριο σουτ του Κώστα Σλούκα, ενώ στη συνέχεια έκανε γερό μπάσιμο στην πρώτη τετράδα στη διοργάνωση. Επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο (67-58) στον Πειραιά, δείχνοντας χαρακτήρα για ένα ακόμη ματς, κάνοντας ανατροπή στην τελευταία περίοδο.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα που έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Έχουν τονώσει το ηθικό και έχουν δώσει νοοτροπία νικητή στους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα που αρνείται να χάσει, που παλεύει μέχρι το τέλος, η παρέα που ξέρει να φέρνει τα πάνω κάτω, ακόμη και αν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στοιχεία που βρίσκονται στο DNA του Ολυμπιακού, ειδικά της ομάδας που θριάμβευσε την περασμένη δεκαετία. Κάπου στην πορεία έχασε αυτά τα χαρακτηριστικά. Να, λοιπόν, που οι Πειραιώτες έχουν επιστρέψει σε παλιές και γνώριμες συνήθειες, οι οποίες τους έχουν οδηγήσει στην κορυφή, στις επιτυχίες, στις διακρίσεις.

Η εξαιρετική πορεία της ομάδας έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το τρένο μπήκε και πάλι στις ράγες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα φέτος. Με ξεκάθαρους ρόλους, χημεία, ομοιογένεια. Το ρόστερ στελεχώθηκε με ιδανικό τρόπο σε κάθε θέση. Σχεδόν όλες οι μεταγραφές που έγιναν είναι εύστοχες. Φαλ, Ντόρσεϊ, Ουόκαπ έχουν σημαντική επίδραση στο αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού. Ένα σύνολο που παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Ομαδικό μπάσκετ, θελκτικός τρόπος παιχνιδιού, ο οποίος συνδυάζει την ουσία με το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εγχώριους τίτλους (απέβαλε το άγχος που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα), βρίσκεται στην 4η θέση στην Ευρωλίγκα και έχοντας μπει στον Μάρτη ξέρει πως κρατά την τύχη στα χέρια του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται στο Μόναχο για να διεκδικήσει την τέταρτη σερί νίκη του στην Ευρωλίγκα. Απόψε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπάγερν επί γερμανικού εδάφους. Οι Πειραιώτες είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν θα έχουν εύκολο έργο. Μπορεί η ελληνική ομάδα να υπερέχει σε ταλέντο, βάθος στον πάγκο και σε ποιότητα, αλλά έχει και η Μπάγερν τα όπλα της. Και κάτι επιπλέον. Ένα έξτρα κίνητρο. Ποιο είναι αυτό; Μπορεί οι Γερμανοί να βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης, αλλά στο ενδεχόμενο που οι ρωσικές ομάδες αποβληθούν, αυτόματα θα κάνουν γερό μπάσιμο στην πρώτη εξάδα. Βλέπετε, μετρούσαν σερί ήττες από ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ. Και στο ενδεχόμενο που ακυρωθούν οι αγώνες που δόθηκαν κόντρα στους Ρώσους, θα μπουν για τα καλά σε τροχιά για τα πλέι οφ. Το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι λοιπόν θα τα δώσει όλα για να κάνει την υπέρβαση κόντρα στους «ερυθρόλευκους».